Megtagadták a munkát Merkel vendégei

2016. augusztus 18. 17:56

Először még néhányan vállalták a melót, de aztán kevesellték az órabért, és 8,50-es németországi minimál óradíjat követelték.

2016. augusztus 18. 17:56
Szikszai Péter
Magyar Idők

A szászországi Waldenburgban sem tettek másként: beilleszkedési munkaprogramot hirdettek a bevándorlóknak. A foglalkoztatás célja az lett volna, hogy ha a német állampolgárok dolgozni látják a bevándorlókat, jobban elfogadják őket, és a menekültek sem unatkoznak. A munkáért pénz is járt, az órabérük 1 euró volt. Nem nagy összeg, de csak heti 20 órát kellett volna dolgozni, ráadásul választható tevékenységben. A menekültek kaptak munkaruhát és felszerelést is.

Először még néhányan vállalták a melót, de aztán kevesellték az órabért, és 8,50-es németországi minimál óradíjat követelték. Ezt a város büdzséje azonban nem bírta volna el. Erre a migránsok azzal utasították vissza a munkát, hogy ők Merkel vendégei, és »a vendégeknek nem kell dolgozniuk«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székelyharcos
2016. szeptember 13. 10:00
Merkel.??..igazán fess:.Úgy néz ki, mint egy szépen tele szart használt búvárruha :)
writeonly
2016. szeptember 11. 19:32
azert alljon mar meg a naszmenet! azert mert vki menekultstatuszban van nem jelenti azt hogy rabszolgakent hasznalhato es a minimalber tizedeert foglalkoztathato! ha mar melora akarjak fogni, akkor osszak be oket a szallasukon a takaritasba, fozesbe, a sajat ellatasukba, ingyen. de nehogymar vkinek profiter szarert-hugyert dolgozzanak!
Apáczai
2016. szeptember 10. 16:35
A 8 éve befagyaszott magyar bérek egyetlen év alatt netto 6%-ot emeékedtek, 8 év alatt kb. 50%-kal lettek magasabbak a közszférában. Még nagyon sok ilyen "befagyasztást kívánok magunknak!!!
Kanóc
2016. augusztus 29. 19:59
Hogy nincs gyereked, az a természet ajándéka az emberiség számára, de hogy ennyire gyűlölöd a szüleidet, az azért durva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!