Ha a kopaszok maradnak, nem kívánok tovább részt venni a Liget Projektben

2016. július 13. 20:12

A Liget egy szimbolikus politikai tér lett az elmúlt hetekben, és Baán László ezt nem vette elég komolyan. Ahogy én sem. A Liget az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett. Interjú.

2016. július 13. 20:12
György Péter
Magyar Narancs

Magyar Narancs: Ha egy városban betartják a demokratikus processzusokat, akkor ott semmi nem épül – állította egy interjúban. Ez már hónapokkal ezelőtt is erős kijelentésnek tűnt számomra, de ma, a ligeti balhék tükrében különösen az.

György Péter: Már mondtam, ami történik a Ligetben, számomra elfogadhatatlan, ha tetszik, válóok.

MN: Mit jelent az, hogy válóok?

GYP: Azt, hogy nem kívánok tovább részt venni ebben a munkában akkor, ha azok az őrző-védő emberek onnan nem tűnnek el, és nem állíttatik helyre a jog. Megengedhetetlen egy jogállamban, hogy a tiltakozást így kezelik. Nincsenek betiltva, mégis, ami a tiltakozáson történt a magyar állampolgárokkal, tűrhetetlen.

MN: Térjünk vissza a demokratikus processzusokhoz, amiket ön szerint építkezéseknél nem lehet betartani. Ezt hogy kell érteni?

GYP: Ha betartanánk, nem épülne semmi, mert mindig lenne valaki, akinek nem tetszik. Nem ez a probléma itt, hanem az, hogy a Liget egy szimbolikus politikai tér lett az elmúlt hetekben, és Baán László ezt nem vette elég komolyan. Ahogy én sem. A Liget az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett. A szimbolikus tereket az emberek nem választják, hanem létrejönnek, és innentől fogva ez egy másik játszma, és csak úgy lehet folytatni a projektet, ha képes a történéseket beszámítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2016. július 14. 18:52
"A Liget az Orbán-kormány elleni gyűlölet szimbolikus tere lett." Mi nem az? Aki gyűlölködni akar, annak bármilyen téma megfelel. És tényleg, vannak, akik mindent egyfajta vörös ködön keresztül néznek.
catalina9
2016. július 14. 18:16
Esztéta elvtárs nem véletlenül jelenti be, hogy ő kivál, így ugyanis szabad kezet ad magának a későbbi hisztikben történő részvételre. Erről szól a dolog.
Héja
2016. július 14. 16:01
Az a "szimbolikus politikai tér" pár tucat fészkelődő dologtalan szarházi játszótere. Eddig ingyen volt, most már nem az. György esztéta eeetársat pár napra bebasznám egy munkatáborba, hogy szokja. Utána vinnyogjon "diktatúráról" és egyebekről.
Morgen
2016. július 14. 14:49
Pár gyagyás provokátor és az őket sirató, mittoménki. Mindjárt rívok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!