A közpénzjellegű közpénz lopásjellegű ellopása és más tréfás esetek

2016. április 26. 21:26

Az ember, aki ezermilliárdok felett, szinte minden magyar forint és fillér fölött diszponál, hetvenmilliós támogatást juttat a róla szóló könyvre. Egyszerűen odaadatja maga magára. Egyébként mennyi egy ilyen könyv kiadása? Hárommillió? Négy? Vicc.

2016. április 26. 21:26
Uj Péter
444

„Péntek este, amikor az MNB-alapítványok dokumentumait megláttam, két órán át üvöltve káromkodtam. Mennyire pitiáner, mennyire arcátlan az egész.

Az ember, aki ezermilliárdok felett, szinte minden magyar forint és fillér fölött diszponál, hetvenmilliós támogatást juttat (juttattat) a róla szóló könyvre. Semmi szégyenérzet, semmi ügyeskedés, hogy legalább átszólni egy másik bankba, hogy Zolikám, Ádikám, Csabikám, Valakikém, leszel szíves akkor… Még egy kurva offshore-céget is lusta alapítani. Egyszerűen odaadatja maga magára.

Hetvenmillió tetves forint, ennek a többszörösét keresi nettó egy évben. De nem, nem fér bele. (Egyébként mennyi egy ilyen könyv kiadása? Hárommillió? Négy? Vicc.)

Mégis, mire számítottunk? Amikor kiderült, hogy kétszázhatvanmilliárd forintot (hahó, emberek KÉTSZÁZHATVANMILLIÁRDOT!, a magyar GDP több mint fél százalékát, a felsőoktatás éves költségvetési támogatásának majdnem dupláját) sakkoznak ki a Magyar Nemzeti Bankból alapítványokba, elég egyértelmű volt, hogy valami nagy disznóság készül. Ahhoz már nem is pofa, hanem azbeszt szopóálarc kellett, hogy bepróbálkozzanak a rendszerváltás utáni magyar gazdaságjogtörténet legabszurdabb és leglólábkilógatósabb trükkjével: azt mondták, hogy az MNB nyeresége (vö.: a megshortolt forinton szerzett profit) nem közpénz… Na, erre még Kövér Lászlónak is ökölbe szorult a bajsza. És amikor azt gondolhattuk, hogy cinizmusban és közröhejben elértük a lokális maximumot, jött a törvényjavaslat az alapítványoknak juttatott közpénz „közpénzjellegének elvesztéséről”. Simán átment a parlamenten. Az Alkotmánybíróságnak kellett elgáncsolnia.

Érdekes egy állatfajta a döglődő magyar jogállam. Egyrészt felnőtt, aggyal rendelkező képviselők beterjesztenek és elfogadnak egy ilyen törvényt, aminek a fejlécébe nagy piros betűkkel oda lehetne írni, hogy „Lopáshoz lesz”. Abban az országban, ahol egy ilyen törvényt elvileg felelős képviselők elfogadnak, a legkevésbé sem lehetne várni, hogy bármi megakadályozza a hatályba lépést. Az Ab mégis elkaszálta, és ezután az MNB alapítványai szinte zokszó nélkül kiadák az adatokat.

Hát, ha megítélték, tessék, itt van, excelben, pdf-ben, akármiben, mindenki láthatja, hogy lopunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 308 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. április 27. 11:24
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. április 27. 07:35 Könyvkiadót szponzoráltak nem kiadványt. Az említett és nagybetűkkel kiemelt kétszázhatvan milliárd pedig az alapítványok törzstőkéje ami állampapírokban van és csak a kamatokat használhatják fel. (Ezzel egyébként a külföldi eladósodás hatását is csökkentik)" Ajánlom Új Péter elvtárs figyelmébe, ő ugyanis próbál manipulálni, jó balos szokás szerint.
sztd
2016. április 27. 11:09
Nem tudom, hogy volt-e aki észrevette, hogy Simor András idejében magasabb kamatok mellett veszteséges volt az MNB. Most azért háborodnak fel sokan, mert a nyereség nagy részét (de nem az egészét) eltapsolta. Anyagilag Matolcsyval jártunk jobban, remélem ez mindenkinek leesett. Az persze igaz, hogy egyik hibája nem menti a másik lopását, és az is, hogy jobb helye is lehetne a pénznek.
BőröndÖdön
2016. április 27. 08:36
Gyurinak mindent szabad a birkák országában...
maanzaad3
2016. április 27. 08:34
Szerinted három év alatt százmillárdos kamatok képződtek?:)))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!