Az MNB botrány üzenete számunkra

2016. április 26. 16:29

Ijesztő, ahogyan a közpénzekkel játszanak a hatalom szolgái. Gyakorlatilag veszteség, hiány esetén a mi pénzünk, de nyereség esetén az ő és a nem közjellegű pénzük. Ebben az országban nem a jogrendszerrel van a probléma, hanem a jogrendszert felügyelő emberekkel.

2016. április 26. 16:29
Szarvas Norbert
IFL, az őszinte gazdaság

„Az MNB botránynak a lényegi tartalomjegyzéke:

  1. Matolcsy hatalomra jutott

  2. Bevezettük az unortodoxiát

  3. Az MNB gyakorlatilag shortolta saját magát és játszott az elmúlt években az árfolyammal

  4. Megalapították az MNB alapítványait

  5. A (közpénzből finanszírozott) alapítványoktól el akarták venni a közpénz jelleget

  6. Tehát pénzt akartak mosni

  7. Erre törvényt akartak írni

  8. Kibukott a pénzmosás

  9. Az alapítványok sok száz milliárd forintot hűtlen kezeltek

  10. a liberális sajtó kibukott

  11. minden jóérzésű ember kibukott

  12. az agymosottak pedig kusban vannak

  13. Mindenki játssza a hülyét

  14. Várjuk, hogy végre legyen már valami következmény

+1 Semmilyen következmény nem lesz.

Az MNB botrány tökéletes példázata annak, amivel egyébként a probléma van. Az egész ország működése a 2/3-ad óta pontosan így történik. Ma már a pénz eltüntetésének 50 árnyalatát láthattuk (kódnéven: mutyi). Pislogó szemmel letolt gatyával állok a helyzet előtt, hogy még mindig nem értük el a végjátékot

Ijesztő, ahogyan a közpénzekkel játszanak a hatalom szolgái. Gyakorlatilag veszteség, hiány esetén a »mi pénzünk«, de nyereség esetén az »ő« és a »nem közjellegű« pénzük. Nagyon gusztustalan ez az osztott teherviselés. Mára azonban eljutottunk odáig, hogy nem csak a nyereségből lopnak bizonyos érintettek, hanem az ország tartalékait kezdik el dézsmálni (lásd: a 444 bemutatta, hogy az ország deviza tartalékának shortolásából keletkezett forintok kerülhettek az alapítványok »nem közjelleg« szekciójába). Sőt tovább mentek bizonyos emberek és a tartozásokat is dézsmálják!! (...)

A legfontosabb üzenet, hogy ebben az országban nem a jogrendszerrel van a probléma, hanem a jogrendszert felügyelő emberekkel. Ugyanis a magyar jog bárkit bármikor el tud kapni, ha »ahhoz van kedve«. Mégis csodák csodájára ússzák meg a dolgokat a kormányközeli milliárdos csalók. Ezek után miért lepődnél meg, ha az MNB esetében sem történik semmi. Ráadásul Orbán mindezt azzal önigazolja, hogy nem akarják a »független« MNB »szabadságát« megsérteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 27. 12:02
"Várjuk, hogy végre legyen már valami következmény" Nem várni kell, hanem cselekedni. Mi vette rá a kormányt a netadó-tervezet visszavonására és a vasárnapi boltzár eltörlésére? A szervezett állampolgári ellenállás.
Dénia
2016. április 27. 08:49
Mármint az a kamat, amit az állampapírok után kifizetnek az adófizetők, és ami ezelőtt egy az egyben ment a külföldi befektetőkhöz? Mert itt még mindig állampapírok kamatáról beszélünk, amit ezek az alapítványok felhasználhatnak. Még csak nem is az MNB nyereségéről, vagy költségvetési pénzről. Ezelőtt miért nem fájt nektek, egyikőtöknek sem, hogy ezt a pénzt egy az egyben kivitték az országból?
bsm99
2016. április 27. 08:35
Aki a "2/3" helyett "2/3-ad" -ot ír, az bármilyen gazságra képes. Még hazudni is.
áfonya
2016. április 27. 02:21
Legyen az alkotmánybíróság vagy polgári nem magyar érdekeket szolgál ,azért független,,,mert ha függne sok komcsi bíró ha ha ha...az eu polip karja az eu meg a korrupció melegágya ,kommunista kotorék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!