Vasárnapi meló

2016. április 17. 10:17

Az internetadó ötleténél és a boltzárnál egyaránt a mindennapokba avatkoztak be. Szokásokat változtattak volna meg, és alulmaradtak.

2016. április 17. 10:17
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

„Meg azzal a politikai gyávasággal, amelynek új dimenziójába vezetett be minket a KDNP. A pártnak álcázott világnézeti dumaszínház, amely nem mert nemmel voksolni mindmáig egyetlen megvalósult követelésének eltörlésére sem. A kereszténydemokraták sunnyogva elfogadták, ahogyan Orbán hülyét csinál belőlük. Frakcióvezetőjük, Harrach Péter volt az egyetlen, aki nemmel voksolt, de a papírformának megfelelően róla is kiderült, hogy nem bátorságból vagy elvhűségből, hanem tévedésből. Ugyanolyan udvarias nemet akart mondani, ahogyan párttársai.

Igaz, ez csak lábjegyzet a »vasárnap« történetében. Annak tanulsága mindenekelőtt az érintettség ereje. Ami a határ átlépésekor válik a hatalom számára félelmetessé: az internetadó ötleténél és a boltzárnál egyaránt a mindennapokba avatkoztak be. Szokásokat változtattak volna meg, és alulmaradtak. Ezekből a nagy ügyekből tanulva nyerhetne több kicsit az ellenzék, ha megtalálná azokat, akiknek van akarata, igazsága, de nincs hangja. Ha bevonná az érintetteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2016. április 18. 14:10
"Szokásokat változtattak volna meg, és alulmaradtak." A tisztelt szerző ezt akár elvbarátai migrációs politikájáról is írhatta volna. Csak ott a "szokások" csöppet fajsúlyosabbak, mint a vasárnapi fogyasztás fétise. Olyan "apróságok" tartoznak bele, mint kultúra, hagyományok, vallás, európai identitás, miegyéb. Ezeket igyekszik az uniós migrációs politika megváltoztatni, persze humanista-emberbaráti álorca alatt, pedig a cél tisztán gazdasági: olcsóbb munkaerőt azoknak, akik a vasárnapi nyitvatartáshoz az árukat adják az üzleteknek!
kjkj945
2016. április 18. 04:23
http://24.hu/kozelet/2016/04/17/mise-utan-meccsre-mennek-tuntetnek-a-kereskedelmi-dolgozok/ 14 órára mintegy százan gyűltek össze a Honvéd utcában, akik az ellen tiltakoznak, hogy vasárnap is munkába állíthatják őket. „Nem kérünk a vasárnapi kényszermunkából”, „Emberek vagyunk, nem bábok” – olvasható a tüntetők tábláin, de a legfrappánsabb talán a „Mise után meccsre mennék!” feliratú transzparens. A demonstrációra egyebek mellett a „Szomorú vasárnap” című dallal hangoltak a szervezők.
Tintamin
2016. április 18. 00:31
"Baszódjálmeg KDNP, s külön Semjén Zsót!":DDD Szerencsétlen, seggnyaló, alaktalan csürhe ez a kdnp nevű gittegylet.
catalina9
2016. április 17. 18:32
Ezekből a nagy ügyekből tanulva nyerhetne több kicsit az ellenzék, ha megtalálná azokat, akiknek van akarata, igazsága, de nincs hangja. Ha bevonná az érintetteket.” micsoda nagy ügyek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!