Minecraft és programozás

2015. november 17. 09:40

Informatikusból mindenütt hiány van a világon, a Minecraft segítségével próbálja a Microsoft a digitális világot megmenteni a közelgő összeomlástól. Ha nincs programozó, nem lesz ugyanis internet sem nyugdíjas éveinkre.

2015. november 17. 09:40
Kaila Hale-Stern
Gizmodo

A Code.org mindent meglovagol mostanában, hogy a programozást népszerűsítse. Felhasználták már a Star Wars-ot is „Hour of Code” néven erre, most a Minecraft került a terítékre. A Microsofttal (a Minecraft tulajdonosa mellesleg) kötöttek most egy megállapodást, hogy a pixeles játékban is lesz lehetőség elsajátítani a kódolás alapjait. Mindezt úgy, hogy ne legyen unalmas a gyerekeknek, játékosan tudják megoldani ezeket a feladatokat a Minecraft már ismerős és általuk jól  belakott világában. Első körben a Javascript kerül így majd terítékre egy interaktív bemutatón keresztül. 6 éves kortól már lehet próbálkozni, de a lényeg az, hogy közösen csinálják meg ezeket a feladatokat a gyerekek, egymást okítva és segítve. Kiválaszthatnak egy virtuális karaktert is hozzá, ha nincs élő játszótárs, pl. Alexet, de Steve is elérhető már és máris megtanulhatnak néhány sornyi Javascriptet tőlük. Jelenleg 14 lecke elérhető, hogy ne legyen rögvest „geek” a gyerek humoros átvezető videókat is mellékeltek közöttük az unalom elkerülése végett. Amennyiben sikeres lesz a program további programozási nyelvek is elérhetőek lesznek. Informatikusból mindenütt hiány van a világon, így talán sikerül több gyereket is az IT világa felé fordítani. A Minecraft pedig tudjuk ma a kötelező rossz, ami elől az analóg világban szocializálódott és beleragadt szülők sem menekülhetnek.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!