Horváth Gyulát és Gegesy Ferencet léptessék vissza!

2014. augusztus 07. 16:02

Csepelen több lakótelepre irányult a ferencvárosi deportálás. 34 csepeli lakásba több száz romát költöztettek. Nem túlzás a szám, hiszen egy esetben papíron 17, a valóságban pedig 24 roma költözött egyetlen csepeli lakásba.

2014. augusztus 07. 16:02
Ábel Attila
Csepel.info

Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármester és az általa vezetett SZDSZ-MSZP-s önkormányzat éveken keresztül költöztette át a ferencvárosi szociális bérházakban élő lakóikat más fővárosi kerületekbe. A túlnyomó részben roma származású szociális bérlőknek nem volt választásuk, kénytelenek voltak elfogadni a számukra kijelölt új lakóhelyeket.

A deportálás kizárólag MSZP-SZDSZ-es vezetésű kerületekbe irányult, egy százmilliárdos ingatlanüzlet érdekében folyt, és több ezer romát érintett. Gyanítható, hogy a ferencvárosi ingatlanüzletből jutott mindenkinek”, ezért maradt mindez titokban. A cigány családok életkörülményei a legtöbb esetben még rosszabbá vagy kilátástalanná váltak. A kitelepítettek között nagy számban voltak olyanok, akik képtelenek voltak beilleszkedni, átvenni új környezetük életvitelét – vagy egyszerűen bűnöző életmódot folytattak.

Csepelen több lakótelepre irányult a ferencvárosi deportálás. 34 csepeli lakásba több száz romát költöztettek. Nem túlzás a szám, hiszen egy 2009-ben nagy botrányt kavart esetben papíron 17, a valóságban pedig 24 roma költözött egyetlen csepeli lakásba. A kitelepítettek közül a beilleszkedni nem tudó családok olyan sebeket ütöttek a csillagtelepi, Ady Endre úti vagy Árpád utcai lakóközösségekben, melyeket máig nem sikerült kiheverni. Az ingatlanárak lezuhantak, megnőtt a nyakláncletépős” bűnözés, a kertvárosi, királyerdei környezetben a besurranásos lopások száma, és ezzel együtt a cigánysággal szembeni előítéletek. Az áttelepítések óta jelentősen nőtt a radikális, cigányellenes vagy neonáci szervezetek csepeli támogatottsága is.

Csepel olyan pofont kapott a Gegesy Ferenc által vezetett ferencvárosi, és a vele együttműködő, a deportálásokat elhallgató helyi vezetéstől, amit nem lehet kiheverni. Tóth Mihály polgármester, Szenteczky János, a helyi vagyonkezelő vezérigazgatója és Horváth Gyula szociális és kisebbségi ügyekért felelős alpolgármester, fővárosi képviselő ennek az összeesküvésnek a szereplői voltak.

Mindezen okoknál fogva az otthonaikért aggódó, jóérzésű és békeszerető csepeliek nevében most arra szólítjuk fel a fővárosi MSZP, DK és az Együtt-PM szervezeteit, hogy haladéktalanul léptessék vissza Gegesy Ferencet és Horváth Gyulát a jelöltek közül!

Budapest, 2014. augusztus 7.

Ábel Attila
elnök
Fidesz-Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug politikusok
2014. augusztus 08. 04:00
Hazug balfasz Fideszes szerinted Kocsis Máté hová nyomta a 8 kerületi cigányokat a felújított Corvin negyedből? Erzsébetre és Csepelre. Németh Szilárd rezsicsökkentő csepeli polgármester meg tovább akarta nyomni Szigetszentmiklósra és Halásztelekre.
Rockpapa
2014. augusztus 07. 21:30
Újlipótvárosba mikor szabadul fel már néhány önkormányzati ingatlan a romák számára????????
Rockpapa
2014. augusztus 07. 21:28
Ilyenkor merre járnak a Liberális,emberjogi buzigyerekek??
hátakkor
2014. augusztus 07. 18:13
"A kitelepítettek között nagy számban voltak olyanok, akik képtelenek voltak beilleszkedni, átvenni új környezetük életvitelét – vagy egyszerűen bűnöző életmódot folytattak." Nem az új környezet miatt, tegyük hozzá. Engem kidobhatnak Szibériába, akkor sem bűnözök..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!