Hátrafelé nehéz tockost adni

2014. július 28. 17:12

Nem értem, hogyan tudnék hátrafele lökdösődni, ütni! Ez szánalmas és nevetséges.

2014. július 28. 17:12
Havasi Bertalan
Hír24

Leütött egy magyarnemzetest?

Már azt hallom vissza, hogy ketten is megsérültek miattam, sőt az egyikük kórházba került. Egyre nevetségesebb az ügy. Na, elmondom, hogy volt. A színpadtól mentünk a tömegen keresztül, a miniszterelnök kezet fogott, akivel tudott, időnként megállt, beszélgetett az emberekkel, a fotós kollégák pedig, ahogy szokás, elállták az utat, fényképezték. Amikor haladtunk volna tovább, igyekeztünk megkérni őket, biztosítsanak szabad utat, hiszen nemcsak a miniszterelnöknek, hanem bárkinek joga van szabadon közlekedni. Már az autó mellett álltunk, amikor a Magyar Nemzet fotósa, valamint a táborszervezők, Németh Zsolték által meghívott, felbérelt fotós és még egy fotós kolléga nehezményezte, hogy nem állhatnak az autó ajtajába, vagy tán be is ültek volna a miniszterelnök mellé. Én előttük álltam, nekik háttal. Amikor egyesült erővel toltak előre, egyet hátraléptem. A Nemzetben erre az jelent meg, hogy lökdösődtem. Nem értem, hogyan tudnék hátrafele lökdösődni, ütni! Ez szánalmas és nevetséges.

»A miniszterelnök sajtósa fizikailag is inzultálta kollégánkat.« Ez jelent meg a kormánylapban.

Én soha senkinek nem panaszkodom. Most is ezt az egészet csak azért mondom el, mert ön rákérdezett. Volt kolléganőm, akit terhesen a Kossuth tér betonjára löktek ezek a nagyon sérülékeny és sértődékeny fotósok, majd ott hagyták. Minden egyes miniszterelnöki eseményen lökdösnek, a fejünkre teszik a kamerát, véletlenül vagy szánt szándékkal megütnek, belénk rúgnak, ez mindennapos, de úgy fogom fel, hogy a munkánk része. Nem szeretjük, hogy így van, de együtt tudunk vele élni, a munka lázában égő fotósoktól, operatőröktől ezt nem lehet rossz néven venni. Utólag sokszor bocsánatot is kérünk egymástól. A világnak van egy ilyen rendje.

Ön sajtófőnökként rendre a testével védi a miniszterelnököt az újságíróktól. Ez nem inkább testőri feladat lenne?

Az én dolgom az újságírók vonatkozásában biztosítani, hogy a miniszterelnök, ha akar és módja van rá, adjon interjút, kerüljön olyan helyzetbe, ahol le tudják őt fotózni. De ha éppen indul valahová, abban egy újságíró sem akadályozhatja meg őt. Ez a szakmai véleményem.

A Lukács Csaba által jegyzett publicisztika nem pusztán a virtuális vagy valós tockosnak szól, amit kapott öntől a nemzetes újságíró, hanem a…

Nem kapott tockost! Hátrafelé nehéz tockost adni! Filmfelvételem van a történtekről: sem a Magyar Nemzetnek, sem önnek, sem az ellenzéki médiának, sem az idézőjelben mondott baráti médiának nem fogom megadni azt az örömet, hogy ezen csámcsogjanak! Megnéztem a felvételt, ami egyértelműen igazolja, hogy háttal állok, így tockost legföljebb az előttem álló román biztonsági őrnek tudtam volna adni, de nem állt szándékomban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. július 28. 22:11
Nna! Elolvastam. Erről ennyit. Vihar a biliben. Csak a "fotzelban hátra dűlő, kávéért nyúló" ballibes hozzászólók nehogy véletlenül összetévesszék a kávéscsészével. ,)
Burmin
2014. július 28. 21:01
Felbérelt fotós ???? Nem helytelen ez a szóhasználat ? Amúgy a miniszterelnöknek miért a sajtós nyitja a kocsiajtót ?
tango47
2014. július 28. 20:40
"Filmfelvételem van a történtekről: sem a Magyar Nemzetnek, sem önnek, sem az ellenzéki médiának, sem az idézőjelben mondott baráti médiának nem fogom megadni azt az örömet, hogy ezen csámcsogjanak! " Valahogy nem életszerű ez a magyarázat. Ha valóban neki van igaza, mi az, hogy csámcsognak rajta? Hülyének néz mindenkit.
Tintamin
2014. július 28. 19:45
Hahahaha, cicaharc a Seggnyaló Hadseregben:DDD Annyira passzol ide az Index cikke, mely pont arról szól, hogy mivel már csak az "Egy Segg Mind Felett" elv érvényesül, meg kell harcolni a Királyi Ánuszért. http://index.hu/velemeny/2014/07/24/nem_olyan_konnyu_segget_nyalni_mint_azt_elsore_gondolnank/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!