Szlovák állítás: Fico már nem tart igényt az ország déli részére

2024. május 07. 10:20

A Denník N. publicistája szerint Robert Fico azért barátkozhat Orbán Viktorral, mert már nem gondolja úgy, hogy a szlovákok jogosultak lennének az országuk déli részére, amit a csehek foglaltak el számukra.

2024. május 07. 10:20
null

Nyitókép: AFP/Michal Cizek

Robert Fico miért barátkozik hirtelen Orbán Viktorral – ezt a kérdést tette fel a Denník N-ben megjelent véleménycikkében Juraj Buzalka, aki több évtizedes hungarofóbiával vádolja a szlovák miniszterelnököt. Hozzátette, a magyar kormány bekapcsolódott a szomszédos ország kampányába, Fico pedig hálából támogatja szövetségesét.

De az is lehetséges, hogy Fico már nem gondolja úgy, hogy a szlovákok jogosultak az ország déli részére

– állítja meghökkentő írásában.

A szerző mindezt azzal indokolja, hogy a déli részt főképp a csehek foglalták el a szlovákoknak, az amerikai származásúak eszközölték ki és fizették meg, a nyugati hatalmak pedig garantálták a megtartását.

Fico egyébként világosan elmondta már, miért jó a kapcsolata a magyar kormányfővel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­g­­a­­­z­­­i n­i­m­f­­­o­m­á­n­­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
csapláros
2024. május 07. 17:29 Szerkesztve
konfuciuscsapláros 2024. május 07. 13:36 ..."Olyan remekül működött, hogy a többi etnosz stb."... Mindenhová-t igazolja, hogy a szlovákok a papírforma szerint a világháború után is egyfajta föderációban gondolkodtak Magyarországgal, amit a földrajzi helyzet teljes mértékben indokolt: a hegyvidék-alföld két egymást kiegészítő gazdasági környezet, és hogy a Rima-Murányi Vasmű is vígan működött tovább az országhatárokon keresztül szállítva a gömöri vasércet, fát és vissza a salgótarjáni, nógrádi és ózdi szenet, nyersvasat. Tiso, még az I. bécsi döntést megelőzően is felajánlotta Horthyéknak a föderációt, aminek lényegében Hitler akasztott be, hogy ha Tiso nem lesz független, megállapodva a magyarokkal, akkor a teljes Szlovákia Magyarországé lesz. Így vett részt azután Szlovákia Lengyelország lerohanásában.
Mindenhova
2024. május 07. 16:38
konfucius-csapláros 2024. május 07. 13:36 "Olyan remekül működött, hogy a többi etnosz szépen belenyomta a Magyar Királyságot egy háborúba, a kifejezett tiltakozása közepette, aminek a vége az lett, hogy MINDEN területet elvettek tőlünk, ahol csak egy másik nemzetiségű is lakott. Hát köszi, ezt nem." Ne takargasd az ősidők óta létező nácikat. Ők tolták bele a M.o-ot az I. és a II. vh.-ba is. Nem! Nem a szlovákok és nem a szerbek de még csak nem is a románok, horvátok, rutének, szlovének, csakis kizárólag az ŐSIDŐK ÓTA LÉTEZŐ KURVAFIANŐ GERMÁN FATTYAK!
anna bolena
2024. május 07. 15:58
"Juraj Buzalka több évtizedes hungarofóbiával vádolja a szlovák miniszterelnököt" Mi az, h több évtizedes hungarofóbia? Ilyen nincs, csak anyatejjel szopott hungarofóbia van Szlovákiában. Buzalka már csak tudhatná, hisz ő is magyargyűlölő, akárcsak a most boldoggá avatandó Michal Buzalka néhai nagyszombati segédpüspök, aki a pozsonyi szeminárium első rektoraként keserítgette a magyar papnövendékek életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!