​A balfácánok elbénázták a reklámadót, nem fizet az RTL Klub?

2014. június 19. 11:12

Ha ez tényleg igaz, akkor a Fidesz frakciója a hónap, a negyedév és az év idiótája.

2014. június 19. 11:12
Szily László
Szily László
Cink

„A fideszesek titkot sem nagyon csináltak abból, mi volt ennek a lex TV2-nek az értelme. A két legnagyobb hazai médiacég, a reklámadó messze legnagyobb potenciális befizetői közül a fideszes kézben került TV2 veszteséges, míg a törvénnyel eltaposni kívánt RTL Klub nyereséges volt. Úgy tűnt, hogy ezzel a húzással kapásból többmilliárd forinttal csökkenthetik a köztük fennálló különbséget, hiszen úgy kalkuláltak, hogy az RTL majd fizeti a teljes reklámadót, a TV2 meg alig valamit.

Csakhogy, a portfolio.hu friss cikke szerint elbénázták alaposan! Az történt ugyanis, hogy bár az eredménykimutatása szerint az RTL tavaly nyereséges volt, valójában magával hurcol egy hatalmas, 23 milliárd forintos negatív adóalapot, amivel most simán kilőheti a reklámadót.

Ennek a fényében valóságos Kasszandrának tekinthető a fideszes Szabó Zsolt képviselő, aki a lex TV2 módosítás bizottsági vitája közben azt mondta az Index tudósítása szerint, hogy »a társasági vagy a személyi jövedelemadó miatt keletkezett elhatárolt veszteség mértéke nem derül ki a mérlegből vagy az eredménykimutatásból.« Hát, ha mindez igaz, most tényleg nem derült ki, a szerencsétlenek meg ahhoz is inkompetensek voltak, hogy azzal csesszenek ki, akivel szerettek volna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. augusztus 19. 00:17
Ez a cinikus örömködés nagyon gusztustalan. Ráadásul lehet, hogy még alaptalan is.
atila68
2014. július 11. 18:39
Legalább a 23 milliárdos trükk (trükkök százai - ismerős ez a kifejezés) felszámolásra kerül. Hülye Laci! Ha demokrácia van az a baj, Ha nincs demokrácia az a baj? Te vagy a fikaújságírás de Bergeracja.
MOPO3OB
2014. június 25. 19:20
Vérciki lesz Silly Lacinak és a többi balliberó bértollnoknak visszaolvasnia az RTL ünneplős cikkeit, amikor szépen visszatérnek a cuki medvebocsok és újszülött állatkerti kis zsiráfok az RTL híradóban. Porba alázás csúcsaként pedig néhány "Magyarország jobban teljesít" hirdetés az RTL klubon. :)
bsandor
2014. június 22. 18:21
szia,pedig ez fog történni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!