Egy nagyszerű kezdet

2014. június 17. 18:00

A Disznókő parcellák nagy részén befejeződött a virágzás. A virágzás kezdete és vége mindig fontos momentum – és idén rendkívül elégedettek vagyunk az eredménnyel!

2014. június 17. 18:00
Mészáros László
Disznókő

„Június 10-re a Disznókő parcellák nagy részén befejeződött a virágzás. A virágzás kezdete és vége mindig fontos momentum – és idén rendkívül elégedettek vagyunk az eredménnyel!

Márciusban, egy nagyon enyhe és száraz tél után meleg időt hozó korai tavasz köszöntött be, ami olyan korai (április 2-án kezdődő!) rügyfakadást hozott, amilyet még sosem láttunk. Később lehűlt az idő; a hideg éjszakák sorozata a hajtások fejlődését rendkívül lelassította és egyenetlenné tette. Először attól tartottunk, hogy ezt valamilyen betegség okozza, de május közepére a szőlőtőkék növekedése normálissá, jól fejlődővé vált.

A május 28-án beindult virágzás más évekhez viszonyítva korai, de a rügyfakadás és a virágzás között eltelt időszak nagyon hosszú. Összehasonlításképpen 2012-ben a rügyfakadás április 22-én kezdődött, míg a virágzás mindössze 1 hónappal később, május 26-án indult be.

A mostani forró, napsütéses és száraz időjárás ideális feltételeket teremt a virágzás teljes befejezéséhez és a szőlő további fejlődéséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2014. június 17. 21:03
És a cserebogarak nemi életéről ki fog írni? Mindig csak emlegetik! Írjon má egy szer valaki, hogy mégis!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!