Könnyed búcsú az LMP-től

2014. június 13. 10:04

Schiffer lehet képviselő az én rendszeremben. Én az övében elítélt lennék. A szabadság túlfogyasztása miatt.

2014. június 13. 10:04
Gomperz Tamás
hvg.hu

Hogyan lehetséges a nem kapitalista demokrácia? – erre kellene valamit válaszolniuk azoknak, akik forradalomba hívnák a féken tartott tömegeket, a hogyanba beleértve nemcsak a paradicsomi állapot működésének pontos leírását, hanem az odáig vezető kanyargós úton menetendszerűen érkező tömegmészárlások elkerülésének módját is.

Kapitalista demokráciában lehet valaki antikapitalista. Kapitalista demokráciában elképzelhető olyan, hogy valaki lemond a magántulajdonról, nem indít vállalkozást, ha indít, nem akar profitot, ad absurdum piacellenes politikai pártot alapít, amelyre olyan piacpárti hülyék szavaznak, mint én, ez mind belefér a rendszerbe. Nem kapitalista nem demokráciában nem lehet valaki kapitalista. Nem kapitalista nem demokráciában nem képzelhető el olyan, hogy valaki szabadon fogyaszt, magántulajdont halmoz fel, vállalkozik, profitot akar, ad absurdum kapitalista pártot alapít. Vagy romkocsmát. Az ilyesmikért ott börtönbe szokás kerülni, méghozzá szükségszerűen.

A két helyzet nem szimmetrikus. Schiffer András lehet képviselő az én rendszeremben, de én csak elítélt lehetnék az ő rendszerében. Az a szabadság, amit véd, egyedül abban a rendszerben létezik, amit támad.

Azt hiszem, a jövőben korlátozni fogom a magam számára az LMP túlfogyasztását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2014. június 13. 13:14
"Kapitalista demokráciában lehet valaki antikapitalista." hat persze, egeszen addig amig ennek nincsenek semmifele következmenyei. mert ha a dolog elkezd komollya valni, akkor a kapitalista demokracia ugy fobe lövet, hogy öröm nezni. idiota.
Alarik
2014. június 13. 12:13
Még vergődjetek Gomperz, olyan szép látvány.
ördöngös pepecselés
2014. június 13. 11:19
nagy a meleg, sok a mérges gombperc
balbako_
2014. június 13. 11:03
No, most főbe lövi magát Schiffer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!