Kiszolgáltatottság és hadova

2014. március 10. 10:25

Egyvalamit persze szigorúan ellenőriznek: még az iskolákban sem tűrik a demokráciát.

2014. március 10. 10:25
Scheiring Gábor
Scheiring Gábor blogja

„1. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése mikor lesz átlátható a szülők, a tanulók, a pedagógusok, a társadalom számára? Ha érdeksérelem, hibás döntés vagy hatalommal visszaélés történik, hova fordulhatnak az érintettek?

2. A »nagysikerű« életpályamodell miért írja elő, ha nem díjazza a több szakos végzettséget?

3. Mikor hozzák nyilvánosságra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tevékenységéről folytatott, Szabó Balázs miniszteri biztos által vezetett vizsgálat vizsgálati jelentését, és mikor szankcionálják a KLIK-et az abban feltárt súlyos mulasztásokért?

Erre érkezett meg nemrég a minisztérium a hivatalos válasza. De csak látszólag válaszoltak. Az első kérdésre kitérő válasz született, a másodikra téves válasz, a harmadikra: hallgatás. Összességében a semmitmondás magasiskolája. Úgy látszik a Fidesz-KDNP-s oktatásirányítás csak ebben jó. A semmitmondás mellett a válaszban sok a valószínűleg humorosnak szánt elem, pl.: »a korábbinál magasabb színvonalú, méltányos köznevelési intézményrendszerről« beszélnek, miközben a nemzetközi  PISA-mérések bizonyítják, hogy a magyar diákok teljesítménye egyre csökken, és méltányosságról is képtelenség beszélni egy olyan rendszerben, amely az egyetemekre, főiskolákra való bejutás megnehezítésével, a középiskolai kapacitások leépítésével zárja el a nem-diplomás szülők gyerekei elől a társadalmi felemelkedés lehetőségét.

Belső »kontrollról« beszél a Minisztérium, de miféle belső kontroll az, amikor a hivatalban megy a pazarlás, de a sulikban minden krétáért küzdeni kell? Egyvalamit persze szigorúan ellenőriznek: még az iskolákban sem tűrik a demokráciát. A gimiben az iskolavezetés akadályozza a diákság önszerveződését, s azokat, akik ezt szívükön viselik, nem engedték ebben részt venni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. március 10. 22:08
Scheiring. Magyarországon akkor a demokrácia, hogy még téged is eltűrnek. Ennél többet ne akarj.
Speer
2014. március 10. 20:05
A lauderben van demokrácia? :)
Akitlosz
2014. március 10. 19:54
No és mit szól Gábor a venezuelai helyzethez?
Brigadéros
2014. március 10. 19:43
Igazad van, és taníthatnának az iskolákban pl. szemkilövetést is a demokrácia jegyében...Gyurcsányival jól elvagytok te kis demokrata?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!