Kilövési engedély

2013. november 08. 17:56

Ahogyan a magyar törvényhozás többsége reagált a bajai videóügyre, az csak orosz, fehérorosz, ill. zimbabwei relációban értelmezhető.

2013. november 08. 17:56
Seres László
Seres László
hvg.hu

A hvg.hu tanult a hibából, portálunk főszerkesztője a magyar kultúrnemzet szokásától eltérően vállalta az ügyért a felelősséget, a lapnak pedig újra, ill. továbbra is meg kell küzdenie olvasói bizalmáért. Ezt meg úgy hívják, hogy kihívás. A lap komoly árat fizet ezért a hibáért, jó ideig együtt kell élnünk hitelességünk, függetlenségünk megkérdőjelezésével, halmazati büntetésül pedig a nemrég Magyar Érdemrend Tisztikereszttel (polgári tagozat, mi más) kitüntetett Borókai Gábor szelíd erkölcsi útmutatásaival, például.

Ahogyan viszont a magyar törvényhozás többsége reagált a bajai videóügyre, az csak orosz, fehérorosz, ill. zimbabwei relációban értelmezhető. A Fidesz lényegében kilövési engedélyt adott újságírókra, bloggerekre, és csak a nagylelkűségüknek köszönhető, hogy végül nem fogják lecsukni a gondatlan információközlőket is. (…)

Lehet örülni annak, hogy a jövőben egy év börtönt kaphat, aki »mások becsületének csorbítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít«, két évet kaphat, aki ezt elérhetővé teszi, és akár három évet, aki »nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva« követi el a bűncselekményt. Lehet örülni, hogy a gondatlan nyilvánosságra hozatalt végül kivették – de a szigorítás így is annyira homályos kategóriákkal dolgozik, hogy szabad kezet ad az önkénynek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2013. november 10. 13:45
Hülye vagy Seres! Zsidó vagy?
kitiltott
2013. november 09. 22:29
Kedves Seres úr.. Mert mit kellett volna csinálni ezek után? Tapsolni és gratulálni mindenkinek aki úgy próbálja meg azt bizonyítani hogy nincs demokrácia, hogy hogy hamisít egy hírt..az "ő féle "demokratikussabb demokrácia" nevében? egyébként ott is látszik hogy mekkora kettős mérce van hogy ha eztr a Fidesz csinálja már Vanuatu is hadat üzent volna kishazánknak.. a nagy balos média barátok sunyin lapítottak..eddig..bezzeg most Hoirty ügyben félre verték a harangokat.. szemétláda "önkéntes véleményvezérek"
catalina9
2013. november 09. 14:18
Felebarát [Hozzászóló kiszűrése] 2013. november 9. 11:55 valaki más lemondott már valami hasonlóért,? vagy bmiért.." Mondjon egy hasonlót, mint például a TELLER levél, ahol is a főszerkesztő, Eötvös Pál a MUOSZ elnöke lett. Vagy mondjon egy hasonló esetet a videóhamisításhoz...
catalina9
2013. november 09. 11:47
Felebarát [Hozzászóló kiszűrése] 2013. november 9. 08:39 vazze nehéz eset vagy...gugli helyre igazitási perek magyar nemzet..." ja vagy úgy, csak így lazán. Én is mondok csak úgy lazán, a Goj motorosok több, mint ötven helyreigazítási pert nyertek, no persze körötte csend, amerre ment, néma tartomány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!