Nemzeti beltéri

2013. augusztus 02. 09:03

Miután a közszolgálati tévés-rádiós híradókat közös gyártóbázison készítik, az átállással inkább csak megsokszorozódott a propagandafelület.

2013. augusztus 02. 09:03
Nyusztay Máté
NOL

„Ha eddig csak a csapból folyt a Fidesz, most már komplett csatornarendszerből ömlik a kormányzati propaganda, ingyen és bérmentve, köszönhetően a digitális átállásnak. Arról már sokat írtunk, hogy félmillió háztartásban eddig csak az M1, az RTL és a TV2 volt ingyen fogható, hogy e körben magas az egyedülállók, idősek, vidékiek, alacsony jövedelműek aránya, de hogy mennyire befolyásolható választói célcsoportról van szó, azt csak találgathattuk.

Miután a közszolgálati tévés-rádiós híradókat közös gyártóbázison készítik – a rádiózás pedig eddig is ingyenes volt –, az átállással inkább csak megsokszorozódott a propagandafelület. Az alig nézett csatornák felpörgetésének azért is van jelentősége,mert az összes közszolgálati hírműsorban bőven harminc százalék fölötti a politikai hírek aránya, a kereskedelminél nagyobb felületen belül pedig mindegyik közmédiás hírműsorban 70 százalék fölötti a kormány és a Fidesz politikusainak szereplési aránya (júniusban a Déli Krónikában 80 százalékos volt), könnyen kiszámolható tehát, hogy aki átpártolna is a kereskedelmi adókról, csak még töményebb propagandát kaphat. Aki tehát az átállás után ingyen akar híradót nézni, és ezt nem a Szijjártó Péter–fókabébi-tengelyen képzeli el, az egyetlen külföldi csatornából »válogathat« – a Euronewson legalább szép kontrasztos a kép.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. augusztus 05. 11:27
Á, dehogy! Azt csak a hőn áhított sajtó-és véleményszabadság jegyében tették!
Ászok
2013. augusztus 04. 20:23
A kormány média lenyúlását különösebben nem kell magyarázni. Még egy bősz jobbos is tudja csak saját erkölcsi nullája rabjaként kontrázza a fidesz/kisbetűvel/ álságos magyarázkodását.
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 04. 20:23
Jól látod a lényeget.Mariska néni már a Duna híradót is tudja nézni,és onnan is azt hallja,hogy évszázados csúcson van a magyar gazdaság,és egyre több marad a zembereknél,meg hogy már majdnem mindenki dolgozik.(hogy hol meg mennyit azt nem részletezik).De a híradótól eltekintve is egy kalap szart ér mind a 4 közmédia-csatorna.Igénytelen,ismételgető,nagy nulla úgy ahogy van.Mindez évi 70 milliárdos támogatás mellett.
puszika
2013. augusztus 04. 20:21
Hülye vagy te Máté fiam! Amikor ti kormányoztatok nem csak a csatorna,hanem az eső meg a hó is rólatok szólt.Mostmár, vagy szenilis vagy,vagy hazudozó!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!