Nem úsztuk meg? – Milyen ember a hazaküldött Sanyi bá'?

2013. július 31. 10:44

Az edző-tanítvány viszony olyan, mint egy apa-gyerek kapcsolat. Gyurta Danié és Széles Sándoré különösen.

2013. július 31. 10:44
Pásztory Dóra
Ússzon velünk!

Az edző-tanítvány viszony olyan, mint egy apa-gyerek kapcsolat. Az övéké különösen. Rengeteg mindenen mentek együtt keresztül, de soha semmi és senki nem tudta megbontani az egységüket. Azt hangsúlyozni kell, hogy Gyurta Dani felkészülését nem csak Széles Sándor irányította, hanem egy háromfős csapat (benne még Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs), így attól nem kell félnünk, hogy a 200 mell úszásai nem lesznek összerakva taktikailag. A másik két edző továbbra is kint van Barcelonában.

Ez inkább emberileg nehéz helyzet. Kicsit olyan, mintha az iskolában kiderülne, hogy az egyik gyerek apja alkoholista. Ez mindig a gyereknek a legrosszabb, ő van kiszolgáltatott helyzetben, hisz tehetetlen. Egyik oldalról védené azt, akit szeret, másik oldalról meg kell birkóznia azzal a megalázó helyzettel, amelynek akaratlanul is részese. Ő ugyanis nem csinált mást, mint kitartott valaki mellett, aki fontos neki, és aki hibázott. Most valaki hibája és valaki(k) döntése miatt kerül olyan helyzetbe, ami teljesen méltatlan hozzá. Ő pedig csak hallgat. Évek óta.

Jelen esetben nem egy iskolásról, hanem egy olimpiai bajnokról van szó, aki reményeink szerint két nap múlva világbajnoki döntőt úszik. Ő most sem szól egy szót sem, Széles Sándor sem nyilatkozik. Csak a szövetség beszél, meg magát megnevezni nem akaró források, mi meg nézünk bután, és nem tudjuk elképzelni, hogy mi történhetett, aminek ez a nyilatkozat lett az eredménye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. augusztus 01. 01:43
"magát megnevezni nem akaró források" Kedves Dóra, nincsen véleményem arról amit fejteget, és túl kevés az információm ahhoz, hogy legyen. De tessék megtanulni fogalmazni, most is ugyanaz nem megy, mint a múltkor. Ha "forrásOK", akkor "magUKAT megnevezni nem akaró forrásOK" a korrekt nyelvi alak. Nem csesztetésből mondom, és továbbra sem vagyok nyelvvédő, de ez egyszerűen hasogassa, ilyen hibákkal el lehet cseszni jó írásokat is.
pic
2013. július 31. 16:38
Jól van Széles Sándor, a 200 méteres mellúszásban olimpiai és világbajnoki címvédő Gyurta Dániel edzője, akit kedden hazaküldtek a barcelonai vizes világbajnokságról. A jó hírrel személyesen a mesteredző szolgált szerdán az MTI-nek. „Szerencsére jól vagyok – fogalmazott Széles Sándor. – A fekélyem sajnos kiújult, de kaptam gyógyszert, nem súlyos a dolog, augusztus 22-én kell visszamennem kontrollra.” A tavaly az év edzőjének választott szakember hozzátette, Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökével tisztázták a helyzetet. Hangsúlyozta: „A lényeg most az, hogy közösen szorítsunk Dani sikeréért. Én ezt ezúttal a tévé képernyője előtt teszem.” Hirdetés Most Gyurta a legfontosabb A barcelonai délelőtt eseményeiről… …részleteket itt olvashat. 21.45-kor a női vízilabda-válogatott elődöntőzik a házigazda Spanyolország ellen a világbajnokságon. Az úszódöntők során nem vagyunk érdekeltek. A kedvező fejleményt megerősítette Gyárfás Tamás Barcelonában az MTI tudósítójának. „Reggel felhívtam telefonon Sándort, elmondta, szokott orvosánál a kórházban kitűnő ellátásban részesült. Megígérte, vigyáz magára – fogalmazott a MÚSZ elnöke – Mivel közölte, hogy jól van, felvetettem: nincs-e szándékában visszatérni Barcelonába. Nyíltan megmondom, nagy örömömre azt válaszolta, most már inkább otthon marad, onnan szorít tanítványáért.” Gyárfás, akit a múlt hét végén a katalán fővárosban a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökévé választottak, azt közölte, hogy Széles hangsúlyozta: nyombélfekélye van, ez újult ki. Gyurta Dániel csütörtökön rajtol a vb-n, s ha túl lesz a selejtezőn és az elődöntőn 200 méter mellen, pénteken szerepelhet a fináléban. Széles Sándor és Gyurta Dániel, nagy sikerek kovácsai (Sportfm.hu)
tóth mária
2013. július 31. 15:13
Gyárfás 'sejtelmes" nyilatkozata igen rosszat tett az ügynek! a sportolónak és az edzónek is! Lehetett volna kissé diszkrétebben is intézni a dolgot, az adott szitura /VB/ való tekintettel! Empátia nyista?
narmer
2013. július 31. 14:30
Kedves Szerző! Egy jótanács, olyan, hogy övéké nincsen, csak övék van.Mint ahogy a tiedé és a miénké is helytelen.Bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!