Mi a baj a szárszói találkozóval?

2013. június 26. 20:25

Nem attól lesz egy értelmiségi baloldali, hogy a Népszabadságot olvassa.

2013. június 26. 20:25
Dósa Mariann
Magyar Narancs

„A végtelenségig kizsigerelt, megalázott és megfélemlített közmunkásoktól és rokkantnyugdíjasoktól hogyan lehetne elvárni, hogy hangot adjanak politikai véleményüknek? De még ha bátorságuk van is hozzá, milyen csatornákon tehetnék ezt meg? Mert Szárszóra biztosan nem hívták el őket. Ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy ma Magyarországon az alacsony jövedelmű emberek nem írnak cikkeket a politikai lapokba, nem szólalnak fel politikai rendezvényeken, és nyilvánvalóan nem válik belőlük parlamenti politikus (ha esetleg helyi képviselőségig viszi valaki munkás háttérrel, annak öltözködése, beszédmódja előbb-utóbb biztosan köznevetség tárgya lesz). Mindehhez hiányzik az anyagi, kulturális, és főként a társadalmi-kapcsolati tőkéjük.

Nem nevezheti magát baloldali demokratának az, aki ezekkel a problémákkal nem foglalkozik. Nem attól lesz egy értelmiségi baloldali, hogy a Népszabadságot olvassa, hanem attól, hogy az értelmiségi léttel járó előnyöket és erőforrásokat arra használja fel, hogy ezeken az antidemokratikus helyzeteken és folyamatokon változtasson. Ez következik ugyanis a baloldali hitvallásból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. június 27. 10:11
Nem kell Népsazbót olvasni valóban. Ezt az "értelmiségi baloldalit" azonnal megismerni anélkül is. Ránézésre első 4 mondatából
bolá
2013. június 27. 06:16
Attól sem lesz egy baloldali értelmiségi, hogy a mancsot olvassa!
kjkj945
2013. június 27. 04:13
"Mi a baj a szárszói találkozóval?" Csak az, hogy szárszóinak nevezik. Az 1943-as eszmeiségéhez semmi köze nincs. KALOT!!
ballada
2013. június 27. 03:19
Szárszói bulin azok a baloldali alakok láthatók melyek soha nem dolgoztak csak pofáztak,ígérgettek hazudoztak a népnek.Ebből politikai karriert futottak be .Magyar népet a kommunista nyomorgató rendszer szerint kormányozták,de ők dúsgazdag kapitalistaként szeretnek élni. Cikk írója hiányolja hogy a lumpelemekből nem képeznek politikusokat,visszanyúl ahhoz a kommunista példához mikor a buta élhetetlen lumpelemekből lettek a kommunista vezérek (kun béla stb),akik öltek kegyetlenkedtek fosztogattak raboltak ,,de hát azóta fejlődött a világ .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!