Egyre kisebb a torta

2013. április 18. 18:46

Gyakorlatilag csoda, hogy még megjelennek a lapok, a kiadók többsége pengeélen táncol.

2013. április 18. 18:46
Urbán Ágnes
Mérték blog

„Összességében véve nem lehet azt mondani, hogy nagyon meglepő adatok kerültek nyilvánosságra, a válság kezdete óta tapasztalható trendek folytatódnak. A piac zsugorodik, egyre kevesebb pénz jut a magyarországi tartalomgyártásra, ami nyilvánvalóan nemcsak az iparágban dolgozók számára rossz hír, de a magyarországi médiakínálat beszűkülésével, minőségének a csökkenésével is együtt jár. Nagyon nagy ilyenkor a médiapolitika felelőssége is: a gazdasági bizonytalanság mellett a szabályozási bizonytalanság végzetes lehet sok médiavállalat számára. Ilyenkor érződik igazán, hogy a médiatörvényben elvi lehetőségként meglévő bírságok, a véleménynyilvánítás szabadságát szűkítő feljelentések, de akár a médiavállalatokra kivetni tervezett időjárási különadó ötlete milyen károkat okozhat a piacon. El kellene dönteni végre, hogy egy sokszínű, fejlődő, a különböző fogyasztói igényeket kielégítő médiapiac, vagy egy többféle bizonytalansági faktorral küzdő, ezért könnyen nyomás alá helyezhető és sakkban tartható médiarendszer elérése a cél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. július 26. 16:32
Az a fránya piac,az a hibás?Szerintem,ti vagytok túl sokan.
justiceforhungary
2013. április 23. 17:38
''„Összességében véve nem lehet azt mondani, hogy nagyon meglepő adatok kerültek nyilvánosságra, a válság kezdete óta tapasztalható trendek folytatódnak. A piac zsugorodik, egyre kevesebb pénz jut a magyarországi tartalomgyártásra, ami nyilvánvalóan nemcsak az iparágban dolgozók számára rossz hír, de a magyarországi médiakínálat beszűkülésével, minőségének a csökkenésével is együtt jár. '' A magyar média olyan mint a török bazár, ezren akarnak eladni datolyát 50 vásárlónak.
Bábeli békák
2013. április 23. 13:37
Most látom, ez a halódó médiának az ő kutatója. Amikor a nyomtatott sajtó fél lábbal már a sirban van, megélnek belőle még a médiakutatók is. Úgy látszik van egy réteg, aki dinasztikusan eldöntötte, hogy a büdös életben nem fog dolgozni.
Bábeli békák
2013. április 23. 13:37
Senki nem morzsol el egy könnycseppet se a kártékony médiagecikért. El lehet menni kapálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!