Tokaj 2011 évjáratbemutató

2012. december 07. 09:40

Hegyalján az élvonalbeli borászok 2011-ben egészen remek kínálatot raktak nekünk össze, sem a kínálat alján, se a tetején nem lehet találni olyat, ami ne lenne rendkívüli.

2012. december 07. 09:40
Repnik Szabolcs
Bordogság

Nobilis Birtokbor

Már klasszikusnak számító, 90-10 arányú házasítása a furmint és hárslevelű fajtáknak. A házasítás már rögtön az erjesztés elején megtörténik, ezzel is emléket állítva a múlt vegyes ültetvényeiből származó boroknak. Illatban finoman teás, ízben gyümölcsös vonalon mozog, elsősorban alma emelhető ki belőle. Évek óta nekem az egyik kedvenc tokaji belépő borom. Aki nem sajnálja a finom alapanyagot az biztosan remek fröccsöket ihat belőle. Én fogok, az biztos.

Nobilis Susogó

Nem is olyan régen írtam róla, de abszolút nem ismertem rá, annyit változott azóta. Akkor inkább egy könnyedebb, gyümölcsösebb arcát mutatta, amire még rásegített a palackban rekedt maradék szénsav, most egy sokkal komolyabb agyagos érzetű, grapefruit hangsúlyos bort kóstoltam, jellegében, összetettségében már inkább a Barakonyi furmintoz áll közelebb mint a birtokborhoz.

Nobilis Barakonyi Furmint

Nekem több évjáratra visszamenően ő az egyik legnagyobb favoritom a dűlős furmintok között. Sokrétű, komoly, olajos testű bor, ami ezek mellett rengeteg gyümölcsöt villant fel illatban és Ízében egyaránt. Méltó az elődeihez, nagyon tetszik.

Nobilis Sárgamuskotály (félszáraz)

Semmi szapannos, parfümös maszatolás. Hihetetlenül finoman cizellált illat, benne bodzavirág és sárgadinnye. Szájban is gyümölcsös és a maradékcukor ellenére is száraz érzetű, nagyon jól iható és élvezhető bor. A bestbuy listám örökös tagja, az egyik legjobb vétel mindenfajta összevetésben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!