Másik Magyarország

2012. december 11. 11:38

Sokféle sztereotípiánk él Magyarországról, de létezik egy másik Magyarország is

2012. december 11. 11:38
Cseh Borbála
Kultúra és Kritika

„Az első térben, a falon elhelyezett bevezető szöveget olvasom: Bukta Imre természetes anyagokat használ a munkáihoz – közben harangszó hallatszik valahonnan. Elfog egy érzés, egy falusi délutáné, szól a harang, érezni a tiszta levegőt, ez egy másik világ.

Amiről Bukta Imre művészete szól, az valóban, a »Másik Magyarország«. Sokféle sztereotípiánk él Magyarországról, de létezik egy másik Magyarország is, amiről még mi magyarok is sok esetben igen keveset tudunk: ez a vidék. Erre utal a cím, ez az alaptémája Bukta műveinek. Gulyás Gábor továbbgondolja ezt a témameghatározást: a hazaszeretet fogalmát vonja be.

Bukta Imre vidéki származású, Mezőszemerén született, 1952-ben. Itt, majd Leninvárosban, a mai Tiszaújvárosban kezdte pályáját, később Szentendrére került, a Vajda Lajos Stúdióba. A hetvenes évek óta folyamatosan jelen van a hazai és külföldi művészeti életben. Ma már nemzetközileg is elismert művész, Budapesten a Képzőművészeti Egyetem tanára. A Másik Magyarország itthon az eddigi legnagyobb kiállítása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!