Zaccban a kalózok

2012. november 17. 10:41

A gazdasági miniszter csapongó képzelete és elméletei különösen termékeny talajra hullanak akkor, amikor túllép a „helyi kalózokon”, és a nemzetközi piacok moguljait leplezi le.

2012. november 17. 10:41
Tamás Ervin
NOL

„A kistérségek birtokbavétele, önállóságuk megcsapolása, a központosítás intézményeinek szaporodása szintén egyfajta globalizmus hírnöke – amennyiben helyben szinte semmi sem dőlhet el. Most nem mobil posták, szárnyvonalak, alsó tagozatok szűnnek meg, hanem azok a kis hatalmi központok, amelyeknek kénytelen-kelletlen dűlőre kellett jutniuk helyi ügyekben, mert döntéseik után a szomszédok szemébe kellett nézniük. (...)

Matolcsy bevett szokása, hogy egy könyvélményét osztja meg olvasóival, majd egy merész ugrással a legkülönbözőbb, hazánkat ért kalóztámadásokról tudósít. Ahogy korábban az adósságspirált, most a növekedésre való képtelenséget lovagolják meg szerinte a spekulánsok – nekik az a jó, ami nekünk rossz. A gazdaságból érkező adatok valóban borúsak, a számok minduntalan mást mondanak, mint Matolcsy, aki tavaly még másfél százalékos növekedésről beszélt.

Az ugyanekkora csökkenés nála most a recessziótól való elrugaszkodás első lépcsője, az Európai Bizottság pedig fegyvertársa, Kósa Lajos szerint kávézaccból olvassa ki kevésbé rózsás prognózisát. A helyi viszonyok változásának és a miniszter úr elméletének nincs sok közük egymáshoz. Csupán annyi, hogy ott is túl sok a kalóz, ahol nem is számítunk rá. Meg a zacc.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. november 17. 17:26
Da nol ta zaciban!!!
puszika
2012. november 17. 17:16
Nagy bajban lehet a Néphazugság/főleg anyagilag/ha már T.E. is itt blokkol le.Kár a gözért.Egyébként az látszik, hogy az amerikai ballib magyarok/ hogy másként ne mondjam/pénzén beindult a kampány.De hát ez mindig igy volt.A balliberósok mindíg idegen pénzekkel kampányoltak!
gabuci
2012. november 17. 13:32
KJalózok támadták meg a gyorsnaszádot. Mit nem lehet ezen érteni?
tarackos
2012. november 17. 11:42
"A gazdasági miniszter, egy ember, aki még egyetlen számot sem talált el, most trendfordulót emleget: egykettőre Kelet-Európa kis tigrisei leszünk." Pannon puma, kis tigris. Nem hiába mondják: nagy az Isten állatkertje csak alacsony a kerítés. Kár, hogy az elkóboroltak vmiért mindig a Kárpát-medencében kötnek ki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!