SZÉP kilátások

2012. október 25. 11:50

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ezért azt javasolja a kormánynak, hogy a SZÉP kártya adóterhét ne növeljék. Csatlakozom!

2012. október 25. 11:50
Varga Iván
A Balaton

„A növekvő terhek miatt bukhat a turizmus, adja hírül a Népszava, mert a cafeteria jelenleg 30,94 százalékos adóterhelése január 1-jével 51,17 százalékra emelkedik. Ha ez így van, bizony csökkenni fog a munkáltatók kedve e juttatás biztosítására, ami, kétségtelenül kihathat a turizmusra is. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ezért  azt javasolja a kormánynak, hogy a SZÉP kártya adóterhét ne növeljék.  Csatlakozom! Egy ilyen húzás, (vágás) megtétele nagy ostobaság lenne, ettől jelentősen visszaeshet a belföldi turizmus, ami csakugyan ronthatja a hazai szállodaipar teljesítményét, foglalkoztatási pozícióját. Ilyen jó év után, mint a turizmusban az idei volt, ez nonszensz.

Hogy a hír igaz-e, vagy a kormányzati kacsgyártás új terméke (felreppentének egy hírt, hogy jól megrettenjünk, majd csak egy részét cáfolják, és mi fellélegzünk)? Mindegy is. Majd látjuk. De akárhogyan legyen, felhívnám az idei turisztikai mutatókon örvendezők figyelmét, különös tekintettel az augusztusi több százalékos emelkedésre, hogy bizony az átlagosnál szintén csak több fokkal volt melegebb az előző évek azonos időszakához viszonyítva, nem beszélve a szárazságról, ami ugye, mindenkit, aki tehette vízpartra, a Balatonra csábított. Az emberek elszegényedése csak növelte a belföldi utak számát, a külföldiek kárára.

Meglátásom szerint nem a turizmus teljesített jól, hanem az időjárás és a válság hatása, produkált ilyen pozitív eredményeket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!