Hogyan próbáltam megverni Áder Jánost

2012. szeptember 09. 12:04

Az alapötlet egyszerű volt és támadhatatlan: elmegyek, és úgy elverem Áder Jánost, mint szódás a lovát. Az igazi persze ketrecharcban lett volna, de ezúttal horgászatról volt szó.

2012. szeptember 09. 12:04
Szily László
Szily László
Index

„Be kell hoznom a mínusz öt kilót - gondoltam halálra váltan, bekevertem újabb két kiló etetőanyagot, és hiába szakadt el a csúzli gumija, a szélviharral dacolva kézzel bedobáltam, aztán óriási erőfeszítések árán fogtam két nyamvadt keszeget a hegyi folyó erősségű szembeáramlásban, majd átnéztem Áderhez.

Hárfákkal kiegészített barokk kamarazenekar szólalt meg a mellkasomban, amikor kiderült, hogy semmit sem fogott, mert a szélrohamok lehetetlenné tették a spiccbotozást, rakós bottal meg nem akart birkózni a viharban, így csak egy közelre bedobott matchbot mögött kornyadozott.
 
Visszamásztam a helyemre, összeszedtem még két keszeget, lefújták a versenyt, elindultam Áder szektora felé, félúton találkoztam egy ismerőssel és összeomlottam. A végén fogott egy kettőhúszas pontyot szemben az én negyven dekányi keszegemmel! Úgy éreztem magam, mint Szekeres Imre, aminek haj helyett tévedésből lábujjakat ültettek a fejbőrébe.

Aztán kiderültek a részletek. Úgy fél órával a vége előtt mindketten ugyanarra gondoltunk, és hála istennek nem a pinára, hanem arra, hogy keszegből most már úgysem jöhet össze semmi érdemleges, nézzük meg a pontyot. De én nem bírtam 5 percnél tovább a csendes üldögélést a kukorica fölött, és visszatértem a több kapást ígérő csontkukachoz. Áder acélosan kitartott, csúzlizta a kukoricát és be is jött neki a kockáztatás.

Hát ez lett a jól kitalált projekt vége. Versenyszféra ide vagy oda, csúnyán kikaptam a szódás lovától összesen hét kilóval. És a legkevésbé sem ünnepeltem, hogy van olyan politkus, aki legalább egy nyálkás részterülethez látványosan ért.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. szeptember 10. 00:52
Jópofa cikk. Emberi.
HarbinV
2012. szeptember 09. 17:16
Hát Festetthaj, ez is roppant gyengére sikerült!
magnamater
2012. szeptember 09. 16:56
Már megijedtem, Ádernek is olyan sorsot szánnak, mint az elődjének, de kiderült, Szily csak dicsekedni akart, együtt pecázott az államelnökkel.
gvarga10
2012. szeptember 09. 16:24
Szia fiúcska!Nagyon merészen belebeszélsz a nagyok dolgába!Ki engedett téged felnőtt versenyre?Járj te csak szombatonként a családdal pecázni! ha nincs kapásod,próbálkozz az apa botjával,vagy ha úgy látod,fogd az anyád pecáját is!Lesz kapásod!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!