Átlagmagyar

2012. augusztus 13. 21:11

Bátran kimondhatjuk, a magyar irigylésre méltó nemzet.

2012. augusztus 13. 21:11
Varga Iván
Szeged Ma

„Olimpiai szereplésünkre tekintve, bátran kimondhatjuk, a magyar irigylésre méltó nemzet, minden tekintetben és összevetésben megálljuk a helyünket a világ élvonalában. De az is kiviláglik, csapatjátékokban nem tudjuk hozni a világszínvonalon elvárható szintet. Négy ember még csak kihozza a maximumot magából, de ötről nem tudunk hatra jutni! Ebben bőven benne van a magyar társadalom mai állapota, a koncentráltan összefogni képtelenségünk, és ennek minden nyűge. Egyéni teljesítmények vannak, egyszemélyes jövőképek: ez ma Magyarország, ez ma a magyar!

Éppen ezért ódzkodni kellene az elért fantasztikus eredmények politikai kisajátításától, bár – sportnyelven szólva – a labda nagyon fel van adva! Most már elmondható, hogy látszatra az Orbán kormányok hozzák a szintet (2000-ben nyolc arany, hat ezüst, három bronz), de valójában ezekben a produktumokban mindig benne van az előző ciklusok elmúlt két éve és támogatása.

Ott vagyunk, hát a világ élvonalában, és nem csak az öngyilkossági statisztikák szerint. Becsüljük meg ezt, becsüljük meg hát magunkat, és azokat a küzdeni tudókat, akiknek mindezt köszönhetjük! Érdemes a sportba fektetni, mert egyemberként lélekemlő pillanatokat okozhat Fideszesnak és MSZP-snek egyaránt. Az elmúlt napokban ismét jó volt magyarnak lenni! És még jobb lett volna, ha lett volna egy csapat. Anélkül meg, Minarik Ede óta tudjuk, nem elég kerek a világ.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stigma
2012. augusztus 14. 11:17
Verseny és képesség http://orulunkvincent.blog.hu/2012/08/13/verseny_es_kepesseg
kossokai sándor
2012. augusztus 14. 07:09
Szép álom! Mi lenne ha egyszer kifognátok az ellen oldal hálójából a szelet és "együtt örülnénk"a sikereknek!!!E helyett a dühtől remegtek, kígyót, békát kiabáltok, pocskondiáztok! Ebből is látszik, hogy nagyon JÓ irányba halad az ország!!! SOK OKOSKODÓ...!
szkeptikus
2012. augusztus 14. 06:47
Kiegészítés az előzőhöz: "Ott vagyunk hát a világ élvonalában" -írja, tehát Varga Iván is ott van a világ élvonalában? Így könnyű az élvonalba kerülni.
szkeptikus
2012. augusztus 14. 06:34
Aki állandóan a "nagysággal" és a büszkeséggel foglalkozik, annak önértékelési problémái vannak. Ausztria nem került lelki válságba, mert nem szereztek érmet. Magyarország 10 millió lakosából 20-30 -an kiválóan teljesítettek. Őket minden elismerés megilleti, de ez nem jelenti azt, hogy "a magyaroknak" is kijár ez az elismerés. Mindenkit a saját teljesítménye jellemez, és pl. egy kiváló pedagógus vagy orvos, aki nincs a rivaldafényben, nem kevésbé értékes, mint egy sportoló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!