Nemes Nagy Ágnesnek egy tapsot

2012. június 09. 13:56

Ez az egyik legjobb dolog, ami mostanában egy klasszikussal történhet – nagyon jól mutattak ebben az új fényben.

2012. június 09. 13:56
KönyvesBlog

„Ez az egyik legjobb dolog, ami mostanában egy klasszikussal történhet – nagyon jól mutattak ebben az új fényben: az anarchista Kassák, az örök József Attila, az egyszerre hedonista és meditatív Orbán Ottó, a személyessé tehető Juhász Gyula, és Nemes Nagy, aki ezen az éjszakán vonzó és meghódítandó Greta Garbóként jelent meg (és aki ismeri Térey János Jelenkorbeli fanyalgását az elfojtó-aszexuális N.N.Á.-ról, annak különösen izgalmas lehet ez a Simon Márton-féle verzió)...

A színpadon szövegek csaptak össze, a közönség között értelmezések és értékelések. Egyértelmű sikere volt Színész Bobnak, és ováció fogadta Simon Mártont. McZeek megosztó előadó; a rögtönzött zsűri felpontozta, körülöttem néhányan húzták a szájukat, én is. Újonc Peti elringató mesét olvasott fel – volt, aki ezt bátor hagyománytörésnek, újításnak érzékelte. De tegnap leginkább a személyességre volt fogékony a közönség: Kövi először a lányáról, majd a betegségéről verselt, ezzel nyerte meg a slammerpárbajt. Nagy tapsot kapott továbbá Nemes Nagy és Orbán Ottó – utóbbit viszont két, oszlop mögött iszogató fiatalember túlságosan nyersnek, szókimondónak találta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!