Vihar az éterben, vagy a biliben?

2012. június 22. 19:16

Bármennyire is logikus lépés lenne üzletileg, nem fogja meglépni se a stabil második TV2, se az RTL Klub, hónapokkal az RTL2 beindulása előtt. Ki fognak várni 2014-ig, az analóg sugárzás lekapcsolásig, már ha akkor lesz.

2012. június 22. 19:16
emTV
emTV

„A HVG szerzője, Urbán Ágnes nagyon jól összefoglalja a helyzetet, így én inkább személyes véleményem tolmácsolnám a becses olvasó közönségnek. Bármennyire is logikus lépés lenne üzletileg, nem fogja meglépni se a stabil második TV2, se az RTL Klub, hónapokkal az RTL2 beindulása előtt. Ki fognak várni 2014-ig, az analóg sugárzás lekapcsolásig, már ha akkor lesz. Van olyan hirdető, akinek számít a teljes nézettség. Szóval a kiindulási véleményem az, hogy minden tovább fog folyni az eddigi medrében.

Mert ha az AGB pontosan próbálja lekövetni a hazai viszonyokat, bizony a 18-49-es korosztályban is vannak, akik csak analóg földfelszíni adást érnek el. Mert nincs modern készülékük, mert nem is tudnak róla, hogy 10.000 forint körüli összegért (számítógépes vevővel még olcsóbban) több adót, jobb minőségben érhetnének el. Mert csak. Még a nálunk érthetően jóval fejlettebb televíziós kultúrájú Egyesült Államokban is problémákat okozott az átállás, nézők millióinak. Arányaiban nálunk ez néhány százezer embert jelentene, és nem nagyjából másfél milliót.

Viszont van egy másik forgatókönyv is, amit többek között arra is alapozok, amit Kolosi Péter személyesen mondott nekem és blogger társaimnak 2009 decemberében. Már akkor volt egy olyan terv (amiről később itt-ott olvasni lehetett, több nyilatkozat is született, a HVG cikk is utal rá), hogy a prémium minőségért (ez jellemzően HD képminőséget jelenthet) bizony pénzt kérne az RTL Klub (és akkor nyilvánvalóan a TV2 is) a kábel, műholdas és IPTV szolgáltatóktól. Ennek hiányában nem engedélyezné a műsorának szolgáltatását. Vad, kicsit a pénzügyi válság (ami 2009 második felétől sújtott le igazán hazai médiában) szülte kétségbeesett ötletnek tűnik, de van benne ráció, és a megvalósításához jó apropónak tűnik a július 9-i időpont. Nem vagyok jogász, így passzolom, hogy az új médiatörvény mennyire van »felkészülve« egy ilyen helyzet kezelésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!