A mi faszunkkal a csalánt, avagy hobbirádiót 150 millából

2012. március 28. 11:30

Az EstFm-nek összesen kétszer örültem. Egyszer, amikor elnyertük a frekvenciát, és másodjára akkor, amikor hozzávetőlegesen 150.000.000 forint elégetése után végre megszabadultunk tőle.

2012. március 28. 11:30
Melis András
Lángoló Gitárok

„Az EstFm-nek összesen kétszer örültem. Egyszer, amikor elnyertük a frekvenciát, és másodjára akkor, amikor hozzávetőlegesen 150.000.000 forint elégetése után végre megszabadultunk tőle és 0 forintért plussz tartozásátvállalásért megvették a Rádó Cafésok.

Utólag kielemezve az EstFm jelenséget, egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy egy halva született ötleten alapult. Rossz volt az üzleti modell. Másképp szólva, szar ötlet volt, szarul kivitelezve. Ezt bizonyítja, hogy a felfokozott várakozásoknak, a szokatlanul merész, nagyon erős indulókampánynak köszönhetően, induláskor magas hallgatószám rövid időn belül megállíthatatlanul csökkenni kezdett. Majd beállt egy olyan alacsony szintre, ami kereskedelmileg már eladhatatlanná tette a dolgot. (...)

Valószínűleg nem is kaptuk volna meg a frekit, ha nincs az 50-50. Ez politika volt. Az akkori, első Fidesz-kormány aktuális médiabotrányai idején, a hatóságnak nagyon jól jött, hogy van végre egy vállalható pályázó, akivel takarózhat. EstFm rádió, 50% kultúra, 50% zene. Hát nem remek?!

A tulajdonosi kör két részből állt: voltak Erdélyi Zsolték, az akkori Edison reklmügynökség tulajdonosai, akik hozták az alapötletet, és a frekvencia ígéretét. (Jellemző, hogy végül ez sem sikerült teljesen. Az akkori Pesti Est ügyvezetővel, Hanák Tamással személyesen mentem lobbizni az ORTT akkori MDF-es és SZDSZ-es tagjaihoz. Gyanakodva néztek ránk, de aztán megnyugodtak, amikor látták, hogy tényleg annyira elkötelezett hülyék vagyunk, hogy képesek vagyunk belevágni egy kulturális rádióba. Kenőpénzt nem kértek, igaz nem is adtunk volna. Azt gondoltuk, ha nyerünk, nyerjünk saját jogon). Supermen ezen túl ragaszkodott ahhoz, hogy a rádió arculatát ők alakíthassák ki és ők is működtethessék azt. A Pesti Est oldal feladata a pénz belapátolásán túl az volt, hogy a kulturális tartalomhoz biztosítsa a programadatbázist, és a kiterjedt reklámpiaci kapcsolatrendszerére építve végezni próbálja a reklámértékesítést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fikanick
2012. március 29. 13:20
Elkepeszto, ahogy a Fideszesek szerint midnenki, akinek 8 altalanosnal tobbje van vagy nem naci, az "ők". Annyira siralmas, ahogy ez a mucsaisag beszivarog mindenhova es mar a gazdasagiranyitas is ilyen vonalak menten hatarozodik meg. Ne legyen ebben tevedes, ezert ti mind egytol-egyig felelosek vagytok, kiemelt szerep jut ezen belul a mandineres fiuknak termeszetesen.
Autofocus
2012. március 29. 13:19
Ahogy elnézem, egy klasszikus fordulatával élve, az "önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör" belső konfliktus- problémahalmaza tárul fel előttünk. Persze, ma már tényleg hihetetlennek túnik, de volt a magyar közéletnek egy olyan kőkemény évtizede, amikor ezek megkerüésével tényleg semmit nem lehetett kuturális-média vonalon csináni.
drieno
2012. március 29. 07:49
miért, most lehet? dörnerék tartják magukat, de egy fecske nem csinál nyarat bozsik, aki ráadásul még közéjük is tartozik, áldozatául esett a gazdasági érdekeiket védő csoportoknak
drieno
2012. március 29. 07:48
eleinte tényleg eredetiek voltak, de aztán nagyot esett a nívó, a napi robot nem ment igazán ez nem azt jelenti egyértelműen, hogy egy kulturális rádió elve halálra van ítélve - csak, hogy ez a kísérlet ezzel a kultúrával, amit supermanék nyújtani bírtak, meghótt superman hozott egy tilos rádiós "szakmai múlt"at, de ez nem igazán jött be, a végén a hallgatottságuk is valahol oda került
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!