Egy jó este

2011. november 30. 15:40

Az olyanoknak, mint Bujtor, sokkal hosszabb élet jár, ráadásul ő igazán megérdemelte volna a halasztást.

2011. november 30. 15:40
Verebes István
Tumblr

„Világéletemben nagyon szerettem Bujtor Pistát. Jóban voltunk, persze, nem annyira, mint ő Kernnel, ám Andris révén több remek Balaton parti napot is Bujtorékkal töltöttünk, hiszen Pista igazi granszenyőr volt, vitorlázni vitt, motorcsónakkal jöttünk-mentünk (neki volt arra is engedélye), éttermekbe vitt, vele pompás volt élvezni az életet, hiszen az egyik kivételesen nagymestere volt annak is. Hogy meghalt, rettenetesen megrendített. Az olyanoknak, mint Bujtor, sokkal hosszabb élet jár, ráadásul ő igazán megérdemelte volna a halasztást. És mivel felesége, Judit asszony is egy rendkívüli jelenség, nagy örömömre szolgált, hogy vele Kernék révén Pista halála után még jobban összebarátkoztunk. Ő hívott meg tegnapra egy már másfél hónappal előbb egyeztetett időpontban, amikor Andrisék is ráérnek, meg én is.

Judit özvegysége semennyire sem hivalkodó, nagyon rezerváltan gyászolt és a Pista szellemében ápolja tovább az emlékét (a Bujtorról elnevezett tihanyi szabadtéri színpadot igazgatja nyaranta nagy ambícióval és hozzáértéssel). Magánéletében sem az az alkat, aki besavanyodna, Pista is pártolná, hogy úgy legyen, ahogy alakítja az életét. Szórakoztató, bővérű humorral és energiával, ízléssel és roppant nagy szeretettel tartja mindazokkal a kapcsolatot, akik méltóak Pista emlékéhez, és akiket ő is szeretett és szeret. Fantasztikusan ínyenc vacsorát tálalt elénk rém gördülékenyen, minden felhajtás nélkül. 8-tól éjfélig rengeteget röhögtünk, jól kibeszéltünk mindenkit, mintha Bujtor Pista is velünk lett volna, noha amúgy semmi és senki más, csak ő hiányzott nekem, de nagyon. Ám a szellemisége mégis ott él abban a lakásban, nyilván, mert nem akárki volt. Kár, hogy már nem lehetett velünk. Nagy kár. Nagyon sajnálom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. november 30. 20:00
"Kár, hogy már nem lehetett velünk. Nagy kár." Ezt elhiszem, hogy sajnálod! Én is. "Az olyanoknak, mint Bujtor, sokkal hosszabb élet jár, ráadásul ő igazán megérdemelte volna a halasztást." Látod, Verebes, itt buksz le! Nem értesz Te semmit! Igazából, végleg ezzel a mondatoddal basztad el nálam a maradék renomédat is. Szerencsétlen kis kófic....
Forsz
2011. november 30. 17:05
"....vele pompás volt élvezni az életet,..." ----------------------------------------- Ezt nem sokszor hallani és nem sokról mondják el. Lehet, hogy csak én láttam így, de annak ellenére, hogy Verebes determináltan egy olyan körhöz tartozott, amelyet nem szeretek, nála mindig volt egy sejtelmes érzésem, hogy ő érzelmileg(?), gondolatilag(?) kilóg ebből a körből. Mintha egy kicsit tisztábban, mintha értőbben látott volna, mint azok, akikhez besorolták. Sajnos, a Napkeltés alakítása nem ezt bizonyítja, de szerintem, az pénzre hajtás lehetett. Amit a Bujtor kapcsán elmondott, az itt és most, ebben az acsarkodó hazai világunkban egy kis idecsempészett üdítő intermezzo. Emlékeztető, hogy ha sikerül az acsarkodó politikát kiiktatni, azonnal működik a megbecsülés és a szeretet. Nem tudom ez volt-e a szemlézők célja, de talán jól tették, hogy olvashattuk.
tóth mária
2011. november 30. 16:37
Baromira unatkozik Verebes "úr", miért nem a gyf-t boldogítja? Unalmas szörcsögő, hörgő vén bohóc.
wartog
2011. november 30. 16:21
Egyetértek! Verebes úr nem egy fénylő csillag a köz egén, hanem egy göröngy amibe belebotlik az ember.Bujtor meg nyilván jó ember volt, csak ne lett volna bennem örökké az a plágium érzés, vagyis ez a mi piedone szinészünk érzés.Mondjuk ha nem láttam volna az eredetit?!Akkor talán.Azé' jó vó't. Vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!