Kapás

2011. szeptember 19. 07:42

Valamiféle keserűség, csalódottság is kiérződik Orbán párhuzamából.

2011. szeptember 19. 07:42
Tamás Ervin
NOL

„Orbán Viktor belső használatra szánt kötcsei beszédéből a Heti Válasz online változata szellőztetett meg újabb részleteket. Én egy látszólag mellékes kitételre kaptam fel a fejem. A miniszterelnök elemzők által sokat dicsért erénye, hogy tisztában van a magyar nép lélektanával. Orbán most Kötcsén megjegyezte, hogy indokolt az óvatosság, mert Magyarországon a határozottságot szeretik erőszakosságnak nevezni – márpedig ő erre vezeti vissza pártja 2002-es vereségét. »Amerikában a lövészklubok többmilliós tagsággal rendelkeznek, nálunk egymillió horgász van« – hozott metaforát a habitusok különbözőségére, amelyet valószínűleg nevetés és taps követett.

Az ember egy jól elhelyzett bonmot-ba legtöbbször csak később gondol bele. Például amikor belehallgat az új, immáron országvédelminek nevezett költségvetésbe, amelyik ugye nélkülöz minden megszorítást, pusztán újjászervez, átépít az egyre sűrűbben érkező akciótervekkel egyetemben. A bejelentés tükrében akár örülhetnénk is, hogy nem hemzsegnek lövészklubok Encs vagy Salgótarján környékén, mégis valamiféle keserűség, csalódottság is kiérződik Orbán párhuzamából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. szeptember 19. 16:24
na ezt a nol-os szarházit már rég le kellene tartóztatni azért ,amit megengedett a blogterében a kormányfő és államelnök, valamint a parlament elnöke személyét illetően . Mocskos maceszzabáló,képmutató szarházi, remélem Vörössel együtt zavarták el a picsába a Népszabadság szerkesztőségéből. Szegény zürichi kiadóvállalati tulaj. Ha tudná milyen kipákat tart kemény pénzekért...DDDD Megirjuk nekik, tudják meg..LOL.
soelmo
2011. szeptember 19. 14:57
Miért nem neveztek el benneteket mind Kertésznek? Ugyan mindegy, hogy Acél, Vámos, Váradi, Bródy, Kunfi, Kun, Konrád, Eszterházi....mégis egyszerűbb lenne ha a mentalitásotoknak megfelelő közös néven szerepeltetni benneteket, ha saját nevetek már úgysincs, vagy legalábbis álnéven szerepeltek.
marós
2011. szeptember 19. 11:42
Amikor a médiaterroristák elkezdenek szöveget értelmezni, az már a taposóakna.
Merlin
2011. szeptember 19. 09:46
"...tisztában van a magyar nép lélektanával." Ha a kokik, sallerek és a dakota mondások a magyar nép lélekvilágához illőek, akkor valóban ismeri a szellemi színvonalat. Jópofáskodása erőltetett, szánalmas, amikor saját - szellemesnek gondolt - mondatain röhögcsél. Kommunikációja egy katyvasz, kicsit kádárista, kicsit 48-as ifjak, csipet anarchizmus, leöntve jó nagy adag nagyképű, ellentmondást nem tűrő faragatlansággal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!