Észbe kapott az UEFA, Fioláék reménykedhetnek?!

2024. március 29. 11:06

Az Európa meghatározó válogatottjait irányító szövetségi kapitányok egyöntetűen háborodtak fel az UEFA döntése ellen. Kedvező fordulat jön?

2024. március 29. 11:06
FIOLA Attila
Vámos Tamás

Nyitókép: Fiola Attila a 2020-as Eb-n gólt lőtt az aktuális világbajnok Franciaországnak, jelenleg a kerettagsága is veszélyben... Fotó: MTI/EPA/POOL Illyés Tibor

 

***

Miután a pótselejtezők is véget értek (Lengyelország, Ukrajna és nagy meglepetésre Georgia utazhat a németországi viadalra), kialakult a 2024-es Európa-bajnokság teljes mezőnye. (Magyar futballszurkolónak talán említeni sem kell, hogy Marco Rossi együttese a házigazda Németországgal valamint Svájccal és Skóciával került egy csoportba).

Az Európai Labdarúgó Szövetség azt már korábban nyilvánosságra hozta, hogy a résztvevő országok 23 fős kereteket nevezhetnek – nos, ebből lett is egy kis hadd el hadd!

Ugyanis a kontinens meghatározó válogatottjainak kapitányai sorra felháborodtak: 

a holland Ronald Koeman egyenesen abszurdnak nevezte a döntést 

(a német nemzeti csapatot irányító Julian Nagelsmann abszolút egyetértett kollégájával), az Eb-ezüstérmes Anglia szakvezetője, Gareth Southgate diplomatikusan csak annyit fűzött hozzá: „sokkal nehezebb 23 játékosból válogatni, mint 26-ból...”

NAGY Ádám; NAGY Zsolt
A Montenegró ellen gólt szerzõ, a képen nem látható Nagy Ádámnak és az őt köszöntő Nagy Zsoltnak (18-as mezben) nincs veszélyben a kerettagsága Fotó: MTI/Kovács Tamás

Megjegyzendő: a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott 2020-as Európa-bajnokságon – éppen a Covid miatt – 26 fős kereteket nevezhettek a szövetségi kapitányok.

Az UEFA egyelőre nem adott ki hivatalos állásfoglalást az üggyel kapcsolatban, csupán egy közleményben  jelezte:

„Figyelembe vettük, hogy néhány szövetségi kapitány kritizálta a keretek létszámát. 

Április 8-án munkaértekezletet tartunk a résztvevő csapatokkal, ezen meghallgatjuk a szakvezetők álláspontját.

 Ezt követően minden ötletet megfontolunk és értékelünk”

Ha kedvező döntés születik, annak nyilván számos olyan magyar futballista (Csoboth Kevin, Fiola Attila, Kata Mihály vagy éppen Szuhodovszki Soma) örülhet, akik az utóbbi időben, különböző okok miatt – sérülés, formahanyatlás – messzebb kerültek a válogatott kerettől... 

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!