Egészen rendkívüli: a döntő után még nem, közel két hónappal később azonban világbajnoknak nyilvánították a magyar birkózót

2023. november 14. 10:20

Losonczi Dávid súlyos bírói hiba következtében kapott ki, a nemzetközi szövetség elismerte a téves ítéletet.

2023. november 14. 10:20

Losonczi Dávid még a szeptemberi, belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon remekelt. A kötöttfogásúak 87 kilós döntőjében egyértelmű tusgyőzelemtől fosztották meg, a szőnyegen a török Ali Cengizt 8–7-tel hirdették ki győztesnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Birkózó Szövetség hangsúlyozta, minden lehetséges sportdiplomáciai lépést megtesz Losonczi igazáért, mert Cengiz a szőnyegen kétvállra került, a magyar birkózó tehát súlyos bírói hiba következtében kapott ki. A nemzetközi szövetség megvizsgálta a szituációt, elismerte a téves ítéletet, és megváltoztatta a mérkőzés eredményét, így:

Losonczi DÁVID világbajnoki címet szerzett!

A magyar versenyző azzal, hogy bejutott a döntőbe, kivívta az olimpiai kvótát is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. november 14. 09:12
:-)
Tommaso
2023. november 14. 00:47
Ugyan nagy elégtétel, de az eredményhirdetéskor nem álhatott a sámli felső fokán. Ezt a páratlan érzést örökre elvették tőle. De inkább örüljünk, mint nem.
Dzsekvols
2023. november 13. 22:27
Kár, hogy nem román volt az ellenfél! Tiszta szívemből gratulálok Losonczi Dávidnak!
robertdenyiro
2023. november 13. 22:18
Néha meglepődik az ember: mégis van igazság e Földön. Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!