Gundel Takács Gábor nem látta, ahogy a fia a Budafokkal bejutott a Magyar Kupa-döntőbe

2023. április 06. 12:03

Gundel Takács Gábor, a népszerű televíziós éppen a színpadon konferált, így nem láthatta, hogy az NB II-es Budafok – a kapuban a fiával, Gundel-Takács Bencével, – az első osztályú Vasas legyőzésével bejutott a labdarúgó Magyar Kupa-döntőjébe.

2023. április 06. 12:03
null
Sal Endre
Sal Endre

A sportriporter, kvízmester és műsorvezető éppen a Cziffra György Fesztiválon konferált a színpadon, miközben Budafokon a helyi csapat játszott a Vasassal. Sokáig azt sem tudta, hogy áll a fia mérkőzése: „A nyolcvanadik percnél járt a meccs, amikor először a telefonomra pillanthattam. Majd elájultam, mikor láttam, hogy 3–0-ra vezet a Budafok. Persze aztán otthon visszanéztem a mérkőzést” – mondja Gundel Takács Gábor. Mivel a Cziffra-fesztivál időpontja korábban eldőlt, nem mondhatta azt, hogy ő inkább a fia meccsére menne, elnézést. Persze most kevés büszkébb ember van nála.

Ráadásul Bence sok nehézségen ment keresztül, sok egyesületet megjárt, mire a jó Isten Budafokra terelte, ahol egy hihetetlenül jó közösséghez tartozhat, ahol számítanak rá, megbecsülik. A Magyar Kupa-döntőjébe sem kínkeservesen jutottak be, a Kisvárdát 2–0-ra, a Vasast 3–0-ra verték. Nagyon erős a kohézió, Bence pedig egy kiváló kapusedzővel, Vezér Ádámmal dolgozhat. A sikerhez kellenek a kiváló egyéni teljesítmények, mint szerdán este Beke Péteré, de alapvetően ez egy csapatjáték, az pedig döntő, hogy milyen a közösségi szellem” – fogalmazott a műsorvezető.

Gundel Takács Gábor és a fia, Bence, aki a Budafok kapusaként bejutott a Magyar Kupa-döntőbe. Fotó: Mandiner/Földházi Árpád, MTI/Illyés Tibor

A nagy hírű Gundel famíliában a labdarúgás kevésbé volt jelen korábban, de például Bujtor István és Latinovits Zoltán is kosárlabdázott. Gundel Takács Gábor a Bp. Spartacusban kézilabdázott, a felesége, Ágota kosarazott. A nagyobbik fia, Gergő a kézilabdát választotta (ma már jogászként dolgozik), a műsorvezető Anna nevű lánya szintén kosarazott, Bence pedig a labdarúgás szerelmese lett. „Szerettem a kézilabdát, például együtt játszhattam a Spartacusban a sokszoros válogatott Borsos Attilával, de végül is sportriporterként sokkal több olimpiára juthattam el, mint kézilabdázóként…” – folytatta a műsorvezető.

Szintén érdekes, hogy a Gundel családnak évtizedekkel korábban erős kötődése volt Budafokhoz, hiszen ott volt impozáns villája a családnak. A villa már nem a család tulajdona, Budafokon szerda este óta mégis megint egy Gundelről beszélnek. A 201 centire nőtt Gundel-Takács Bence – akinek ma van a születésnapja, immár 25 éves – az Újpesttel már nyert Magyar Kupát, de ott csak csereként számoltak vele a kapuban.

Nagyon boldogok vagyunk, én pedig tudom, hogy jó helyen vagyok, ahol bíznak bennem. Kérem, írja le, remek stábbal dolgozhatunk, én pedig csak hálás lehetek a kapusedzőnknek, Vezér Ádámnak. És, hogy a Zalaegerszeg elleni döntőben mi lesz? Már bebizonyítottuk, senki sem verhetetlen. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nem adjuk magunkat könnyen!” – összegzett a kapus a Mandinernek. Ami a legfontosabb, Gundel Takács Gábor még este a naptárába pillantott és fellélegzett: május 3-án este nincs beírva fellépés, így a Magyar Kupa-döntőn a lelátóról drukkolhat a fiának a Puskás Arénában.

Nyitókép: Gundel-Takács Gábor/Földházi Árpád

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatvanas
2023. április 06. 14:28
"a felesége, Ágota kosarazott" Ez, gondolom, a Gundel-Takács előtti kérőkre igaz.
zakar zoltán béla
2023. április 06. 14:21
Nem az esetem a bácsi! DE DE DE hajráKTE, Paks, ZTE, BUDAFOK,...MTK!
Karbantartó9
2023. április 06. 13:38
Igen, mert feri éppen elrendelte, hogy mindenki írja le 100-szor, hogy orbán-a-hibás! Közben nem figyeltek másra lantosok.
röviden
2023. április 06. 12:59
Szép nagy, ügyes fiú az a Bence gyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!