A 21 éves Nagy Bernadett megszerezte élete első felnőttérmét a budapesti birkózó Európa-bajnokságon

2022. április 01. 06:38

Nagy Bernadett simán, 8:2-re győzött a bolgár Marija Orjaskova ellen a 76 kilogrammosok bronzmeccsén csütörtökön a budapesti birkózó Európa-bajnokságon, így bronzérmes lett. A 68 kg-ban Szabados Noémi viszont veszített a bronzmérkőzésen a lengyel Natalia Iwona Strzalkával szemben, így a magyar hölgy az ötödik helyen zárt. Pénteken Dollák Tamara is a bronzért küzdhet a BOK Csarnokban.

2022. április 01. 06:38
null
Bánfalvi Szabolcs

Mint írtuk, a március 28. és április 3. között zajló budapesti birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján a 76 kilogrammosok versenyében Nagy Bernadett az elődöntőig verekedte magát, ott azonban tussal kikapott a török világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Yasemin Adartól, így csütörtökön az U23-as Eb-győztes Nagy a bronzmeccsen lépett szőnyegre a bolgár Marija Orjaskova ellen.

Nagy kiválóan kezdett a bronzmérkőzésen, az első három perc végén már 5:0-ra vezetett. Az újpestiek versenyzője a második menetben is nagyszerűen birkózott, és még három pontot szerzett, ezzel már 8:0-ás előnyre tett szert. Orjaskova pedig csak az utolsó másodpercekben tudott két pontot szerezni egy mögé menéssel, ám ennek már különösebb jelentősége nem volt.

Nagy 8:2-re diadalmaskodott, és Európa-bajnoki bronzérmet nyert a lelkesen szurkoló hazai közönség előtt. Ezzel a 21 éves Nagy pályafutása első felnőttérmét szerezte meg.

„Az elején azt gondoltam, sima lesz, mert ez a lány nem ügyes, csak nagyon erős. Négy nullánál nagyon fájt a térdem, de tudtam, hogy nem állhatok meg, szóval hajtottam tovább. Szerencsére meglett az eredménye. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, nagyon jó volt hazai közönség előtt birkózni. Természetesen örülök a bronzéremnek, főleg azok után, hogy ennyire nehéz sorsolásom volt. Őszintén, a verseny előtt nem gondoltam volna, hogy ezen az ágon ezt elérhetem. Mérhetetlenül boldog vagyok” – árulta el Nagy Bernadett a Nemzeti Sportnak a bronzmeccs után.

Nagy Bernadett, miután legyőzte a bolgár Marija Orjaskovát a női birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 31-én. MTI/Kovács Tamás

Mint arról szintén beszámoltunk, szerdán a 68 kilogrammos Szabados Noémi vereséget szenvedett a negyeddöntőben Pauline Lecarpentier-től, azonban a francia rivális a fináléig menetelt, így Szabados a vigaszágon a bronzéremért vívhatott csatát a lengyel Natalia Iwona Strzalkával csütörtökön.

A bronzmeccsen az U23-as Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Strzalka 7:0-ás előnyre tett szert, míg Szabadosnak csak az utolsó percben sikerült két akciója, ezzel négy pontot szerzett, viszont több ideje már nem volt a felzárkózásra, és a végére maradt a 7:4-es eredmény a lengyel hölgy javára, aki ezzel Eb-bronzérmet nyert.

Szabados pedig az ötödik helyen végzett.

„Örültem volna, ha van még egy kis idő, de ez van, csak hat percig tart minden mérkőzés, a lengyel lány sajnos későn fáradt el. Ettől függetlenül nagy élmény volt az esti programban birkózni, remek hangulat mellett küzdhettem. Sajnálom, hogy nem sikerült érmet nyernem” – nyilatkozta Szabados Noémi a Nemzeti Sportnak a bronzcsata után.

Szabados Noémi (jobbra) és a lengyel Natalia Iwona Strzalka a női birkózók 68 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 31-én. A magyar versenyző kikapott, így az ötödik helyen zárt. MTI/Kovács Tamás

A csütörtöki versenynapon a nőknél az 57 kilogrammos súlycsoportban Dollák Tamara tussal verte a finn Jenna Hemiaet a selejtezőben. A negyeddöntőben viszont az UTE birkózója vereséget szenvedett az olimpiai bronzérmes bolgár Evelina Nikolovától, aki később bejutott a döntőbe, így

Dollák a vigaszágon a bronzéremért küzdhet meg a török Elvira Kamalogluval pénteken.

Az 53 kilogrammosok között Dénes Mercédesz tussal győzött a bolgár Irena Binkova ellen, majd a negyeddöntőben Dénes is veszített, 10:0-ra kapott ki az Európa-bajnok Katarzyna Krawczyktól. A lengyel rivális viszont nem került a fináléba, így az érdi birkózó kiesett.

Dollák Tamara (kékben) és a bolgár Evelina Nikolova a női birkózók 57 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 31-én. MTI/Illyés Tibor

A csütörtök délelőtti program harmadik magyar versenyzője, Szabó Nikolett a 62 kg-os kategóriában szerepelt, és a selejtezőben alulmaradt a szerb színekben induló Fábián Annával szemben. Szoros csatában, 4:3-ra nyert a vajdasági hölgy, aki a folytatásban vereséget szenvedett a német ellenfelétől, így Szabó is búcsúzott a viadaltól.

Ezen a versenynapon a 72 kilogrammos Elekes Emese is érdekelt lett volna, ám a válogatott utolsó edzésén térdsérülést szenvedett, így nem birkózhatott a hazai rendezésű Eb-n. A negyeddöntőben nem tudott kiállni Kendra Dacher ellen, és ezzel a francia birkózó meccs nélkül nyert.

 

Nyitókép: A bronzérmes Nagy Bernadett a női birkózók 76 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a budapesti birkózó Európa-bajnokságon a BOK Csarnokban 2022. március 31-én. MTI/Kovács Tamás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2022. április 02. 08:34
Nőknek nem szabadna ezt csinálniuk.
Proctor
2022. április 01. 16:15
Van olyan gyökér aki erre a hírre nem tetsziket nyomott? Hihetetlen.
Luise
2022. április 01. 12:55
Talán Marija Orjaskova...mondjuk, Őt meg lehet érteni.... ;-) De nem csak pozitív eredményről ír a cikk, lehet, hogy a "dislike" annak szól. Ha valaki bejut egy sportbajnokságra, az önmagában szép és értékelhető teljesítmény, úgyhogy az én tapsom mindenkié. :-D
Forgalmazó
2022. április 01. 12:55
Ugyes gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!