Aranyérmet nyert Márton Anna a budapesti kard vk-n

2021. március 13. 19:54

Az aranyért a francia Cécilia Berderrel vívott, aki állt már vb-n egyéniben a dobogó második és harmadik fokán is.

2021. március 13. 19:54
null

Márton Anna arany-, Pusztai Liza pedig bronzérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard világkupa női versenyében. Az egyéniben világbajnoki harmadik helyezett, Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Battai Sugár, a francia Malina Vongsavady, a Londonban olimpiai aranyérmes dél-koreai Kim Dzsi Jon és az orosz Olga Nyikitina legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol válogatottbeli csapattársával, Pusztaival csapott össze, aki előzőleg a francia Faustine Clapier, a német Anna Limbach, az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunis, valamit Szofja Pozdnyakova, a 2018-as év egyéni vb-aranyérmese ellen nyert.

A két magyar összecsapását a tapasztaltabb, a hónap végén 26 éves Márton irányította, a szünetig szoros maradt az asszó, az egyperces pihenő után viszont fokozatosan nőtt a különbség, ami a végére hattusos lett. Márton határozottabb és pontosabb volt az egyéni Eb-bronzzal rendelkező, 19 éves Pusztainál.

Az aranyért a francia Cécilia Berderrel vívott, aki állt már vb-n egyéniben a dobogó második és harmadik fokán is. Párharcuk csak 5-5-ig volt szoros, onnantól Márton a pást közepén szép tusokat adva 8-5-ös vezetésre tett szert, majd a pihenőt követően még négy tust adott. Hét találatnyi hátrányból pedig már nem volt visszaút az egyes szakaszokban tanácstalannak tűnő francia vívó számára.

Nagyon kellett a lelkemnek ez a győzelem több okból is. Egyrészt rég nyertem világkupaversenyt, és ez nagyon kellemes érzés. Másrészt pedig nagy megerősítés ez számomra, hogy a térdemmel a jó gyógymódot választottuk, és teljes értékű a vívásom” – nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának Márton Anna, aki nem egészen három hónappal térdszalagszakadása után nyert nagyon erős vk-versenyt. „Tényleg nagyon örülök, de már most a holnapi csapatverseny jár a fejemben. Aztán, ha a lányokkal sikerül kiharcolni a tokiói kvótát, akkor felhőtlen lesz a boldogságom.

A 186 fős női mezőnyben 13 hazai vívó indult a zárt kapus viadalon, közülük hét léphetett pástra a főtáblán, melyen Katona Renáta két, Pohl-Mikulik Júlia pedig egy mérkőzést nyert. Az egyformán junior korú Battai Sugár, Szűcs Luca és Keszei Kira az első asszójában vereséget szenvedett.

(MTI, a nyitóképen: A győztes Márton Anna (b) és a harmadik helyezett Pusztai Liza a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvilágkupa eredményhirdetése után a BOK Sportcsarnokban Budapesten 2021. március 13-án. MTI/Illyés Tibor)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. március 15. 06:58
És még csinos is!
brekker
2021. március 14. 23:48
Drótokkal egymást simogatják, sehol egy leesett végtag.
westend
2021. március 14. 12:45
Csapatban pedig kijutottak az olimpiára a hölgyek, szóval lesz 3 egyéni induló közülük Tokióban, plusz a csapat :)
Ninini
2021. március 14. 06:23
Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!