Phelps jobb időt úszott, mint amivel Cseh László világbajnok lett

2015. augusztus 08. 12:02

Michael Phelps a San Antonióban zajló nemzeti bajnokságon jobb idővel nyerte a 200 méteres pillangót, mint amivel Cseh László világbajnok lett Kazanyban. A kazanyi vizes világbajnokságon a szombat délelőtt nem alakult a legsikeresebben a magyar úszóknak.

2015. augusztus 08. 12:02

Az MTI-re hivatkozva írta meg az Index, hogy a kazanyi világbajnokságról eltiltás miatt hiányzó Michael Phelps egészen kiváló, 1:52.94-gyel győzött az amerikai országos bajnokságon, 200 méter pillangón. A 18-szoros olimpiai bajnok jobb időt úszott, mint amivel szerdán Cseh László (1:53.48) világbajnoki címet nyert a Kazanyban zajló vizes világbajnokságon.

A 30 éves úszó azért nem indulhatott a kazanyi vb-n, mert tavaly már másodszor kapták el ittas vezetés miatt, így a szövetség eltiltotta. Az olimpiák történetének legeredményesebb sportolója azóta nem úszott ilyen gyorsan, hogy 2009-ben, még cápadresszben 1:51.51 percre javította a világrekordot.

„Azt hiszem, ez is csak azt bizonyítja, hogy minden lehetséges, ha eléggé akarod. Mindenre képes vagyok, amire fejben ráállok” - nyilatkozta Phelps, aki a célba érkezést követően hatalmas ünneplésbe kezdett, mikor meglátta az idején. Phelps egyébként először 200 pillangón robbant be a világ élvonalába, hiszen a 2001-es fukuókai világbajnokságon ebben a számban nyert világbajnoki címet. Az amerikainak az volt az első világbajnoki aranya, és azon a vb-n az egyetlen érme, az igazi éremhalmozásba csak a 2003-as barcelonai vb-n kezdett bele.

„A jövő év nagyon jó móka lesz” – jelentette ki az olimpiai rekorder, a Rio de Janeiro-i olimpiára célozva. A San Antonioban megrendezett országos bajnokságot azért most rendezték meg, hogy azok is versenyezni tudjanak, akiknek nem sikerült kivívniuk a világbajnoki részvételt.

Kevésbé sikeres szombat délelőtt Kazanyban

  • Sem Jakabos Zsuzsanna, sem Sztankovics Anna nem jutott tovább a kazanyi vizes világbajnokság szombati előfutamaiból.
  • Jakabos 50 méter gyorson 25.79 másodperes idejével – egyéni legjobbjától 42 századdal elmaradva – futamában a hatodik, összesítésben pedig a 35. helyen végzett.
  • Sztankovics Anna 50 méter mellen 32.11 másodperccel szintén a hatodik lett futamában, ezzel összesítésben a 34. lett.
  • Balog Gábor 50 méter háton lett volna érdekelt, de végül nem állt rajthoz.
  • Gyurta Gergely 1500 méter gyorson indult, azonban a vasárnapi döntőbe nem sikerült bejutnia. A 23 éves magyar 15:16.84 perces idejével futamában csak a hetedik lett, így összesítésben a 20. helyen zárt.


A Kazan Arena délutáni programjában 200 méter háton Hosszú Katinka, 100 méter pillangón Cseh László, 800 méter gyorson pedig Kapás Boglárka döntőzik.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2015. augusztus 09. 10:27
Ne bántsuk Phelps-et. Nem mondott semmit se Cseh Laciról. Csak a patkányok és patkány ujságok mocskolódnak. Ezekhez semmi köze Phelps-nek. Hány érmet nyertek a patkányok? :)
kuwiq
2015. augusztus 09. 09:37
Hahaha. Csak sajnos nem jutott el Kazanyba, ahol akklimatizálódnia kellett volna és lényegesen melegebb vízben úsznia, mint a megszokott. Na ja, a jonatán meg a starking is alma.
balbako_
2015. augusztus 09. 08:54
És? A világbajnokságon csak azt lehet megverni aki ott van. És ezt Cseh Laci megtette.
Gregorius
2015. augusztus 08. 21:33
A VB-n indulók közül vitathatatlanul Cseh Laci volt a legjobb. Az már hatodrangú, hogy egy másik versenyen egy különben eltiltott versenyző (hogyan indulhatott egyáltalában?) milyen eredményt ért el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!