Elindult az idei kerékpáros Határon Túra

2012. augusztus 14. 21:17

Ezúttal a Vereckei-hágótól indult a kerékpáros Határon Túra 2012. A résztvevők hét nap alatt tekernek el Budapestre: Munkács, Vásárosnamény, Sárospatak, Miskolc, Eger és Gyöngyös érintésével érkeznek meg augusztus 20-án a fővárosba.

2012. augusztus 14. 21:17

Kárpátaljáról, a Vereckei-hágótól rajtolt kedden a kerékpáros Határon Túra 2012, amelynek résztvevői  augusztus 14. és 20. között összesen 581 kilométert tekernek: a Vereckei-hágótól Munkács, Vásárosnamény, Sárospatak, Miskolc, Eger és Gyöngyös érintésével érkeznek meg Budapestre. Eisenkrammer Károly, a szervező Vuelta Sportiroda vezetője a pénteki sajtótájékoztatón bejelentette: a tavalyi túrától eltérően idén nem Erdélyből, hanem Ukrajnából, a Vereckei-hágótól indul a kerékpáros karaván, és az augusztus 20-i nemzeti ünnepen érkezik meg a fővárosba. 

Az esemény célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremetést az anyaország és a határon túl élő magyarság között, ezzel együtt emlékeztessen a történelmi múltra – s mindezt egy emberközeli, természetbarát közlekedési eszköz, a kerékpár segítségével. 

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár kezdeményezésére a résztvevők útjuk során az ország számos településére juttatják el a „Fiatalok Közlekedésbiztonsági Nyilatkozatát” – ehhez a felhíváshoz bárki csatlakozhat. A Határon Túra ezzel egyben az Európai Bizottság 4. Európai Közúti Biztonsági Napjának egyik kiemelt fontosságú kísérő eseménye lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!