Kovács Kati és a lányok szállították az aranyakat!

2009. augusztus 15. 22:30

Mind a hat eddigi magyar aranyat a nők nyerték.

2009. augusztus 15. 22:30
A kanadai kajak-kenu világbajnokság vasárnapi utolsó versenynapján Kovács Katalin újabb aranyérmet nyert, ötszázon taktikus, érett versenyzéssel lett első. Két év után duplázott ismét. Kozák és Szabó is nyert párosban, tökéletesen osztották be erejüket. Janics egyesbeli győzelme után párosban is nyert Kováccsal, négyesben másodikak lettek. Mind a hat eddigi magyar aranyat a nők nyerték.

A szombat nem indult túl fényesen a nap a magyarok számára a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon. Az 1000 méteres számok döntői sajnos nem sok jó hírt hoztak a számunkra. Kucsera Gábornak csak a hetedik helyen végzett kajak egyesben. Vajda Attila kenu olimpiai bajnokunk féltávnál még a harmadik helyen lapátolt, de a végére lemaradt, és csak a nyolcadik helyen ért célba. A Gönczy, Kökény kajak duó harcban volt a dobogós helyekért, végül kis különbséggel ugyan, de lemaradt a pódiumról. A Sáfrán testvérek sem fértek be az első három közé, a kenu kettesek 1000 méteres fináléjában az ötödik helyen értek célba. Férfi Kajak négyesünk is csak az ötödik helyen zárt.

Amikor már kezdett elmenni az ember kedve, akkor jöttek a lányok, és gondoskodtak arról, hogy mégse legyünk csalódottak. A női kajak négyes, vagyis a Benedek Dalma, Janics Natasa, Kovács Katalin, Kozák Danuta összetételű hajó mindössze négy ezredmásodperccel ugyan, de mégiscsak megelőzte a német egységet, így világbajnok lett 500 méteren! Kovács Katalin erre rátett még egy lapáttal, és megszerezte második aranyérmét is, a magyar „kajakkirálynő” K–1 1000 méteren is diadalmaskodott. Ezt követően férfi kenu négyesünk a hatodik helyen zárt 1000 méteren, de a lányok gondoskodtak arról, hogy jusson még egy érem a szombati napra, miután a Benedek Dalma, Medveczky Erika összetételű kajak páros bronzérmet szerzett 1000 méteren. 

Női kajak négyesünk világbajnok 500 méteren! (nso)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!