Klímaválság szürreál: aktivisták lebetonozzák a golfpályák lyukait

2022. augusztus 15. 12:37

A rendelet az rendelet – mondták, majd ezt betonba is öntötték. Nem lennénk most a francia burzsoák helyében.

2022. augusztus 15. 12:37
null

A kivételes szárazság miatt szigorú vízfogyasztási korlátozásokat léptettek életbe Franciaországban, amelyek országosak ugyan, de betartatásukat az adott települések elöljáróira bízzák. Így fordulhatott elő, hogy

míg egyes városokban a lakosok nem öntözhetik kertjeiket vagy moshatják kocsijukat, a helyi golfpályák öntözése mégis megoldott.

Olaj a tűzre, hogy a Francia Golfszövetség még meg is akarja magyarázni, miért van ez így jól: „egy golfpálya zöld fű nélkül olyan, mint egy jégpálya jég nélkül” – nyilatkozta egyik munkatársuk, aki tényleg nem értette, mi a probléma a történetben. Ezt elégelték meg az Extinction Rebellion mozgalom klímaaktivistái, akik a napokban két város golfpályájának lyukait tömték tele az éj leple alatt betonnal

A csoport közleményében határozottan tiltakozott, hogy a golf esetében kivételt tegyenek a vízkorlátozás terén. Mint mondták: ez a sport így is a legkiváltságosabbak szabadidőtöltése, a szelektált vízkorlátozás pedig jól jelzi, hogyan írja felül a pénz a klímavédelmet. 

Fotó: Extinction Rebellion

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. szeptember 10. 11:51
Oszt miből gondolod, hogy ivóvízzel locsolják? Az nem Magyarország, arra felé sok helyen a csapból sem ivóvíz folyik.
ToIeranciaterror
2022. szeptember 10. 11:51
Pedig kapitalizmusban a pénz diktál... Kommunista vagy e?
MZperXXL
2022. szeptember 10. 11:50
A golfpályásoknak annyiban igazuk van (hasonlóan a szőlősgazdákhoz stb.), hogy több éves befektetésük mehet tönkre, ha nem öntöznek. A családi házak tulajdonosainak ugyanígy tönkremehetnek a kertjeik - azok sem voltak olcsók...
Nehidd El
2022. szeptember 10. 11:50
Ajvé, a rühös-büdös kommunisták szereptévesztésben vannak: a saját gazdáikra lőnek, ahelyett hogy a középosztályt vennék célba, amire tartják őket. Nem fog nagy ívet bejárni a karrierjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!