Ellenzéki politikus nevezte plagizáló szélhámosnak a magyar gazdaságot ekéző Bokros Lajost

2022. január 28. 12:58

A Panamai Egyetem nem is tud arról, hogy lett volna Bokros Lajos nevű hallgatója, nyilatkozta Bajkó-Sokoray István korábban, aki ma az ellenzék jelöltje Budafok-Tétény 2. választókerületében.

2022. január 28. 12:58
null

A sors fintora, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikáját súlyos vádakkal illető Bokros Lajos baloldali politikus a kormány leváltásának szándékában egy térfélre került régi kritikusával, Bajkó-Sokoray Istvánnal, aki 2013-ban Bokrost szélhámosnak nevezte. Mint írta Bokrosnak írt nyílt levelében: „rutinos szélhámosként több százmilliós adósságba vertél bennünket, és 3 éve bujdokolsz előlünk.”

Bokros szerint nem jó, hogy hűtik a gazdaságot, inkább hűteni kellene a gazdaságot

Bokros a Klubrádiónak adott interjúban így nyilatkozott: „a környezetemben azt tapasztalom, hogy a kormány teljesítményének megítélésének semmi köze a realitáshoz, az hit kérdés.” 

Nehezen érthető, hogy miközben Bokros a gazdaság hűtését szorgalmazta, kritikát fogalmazott meg azért, mert a kormányzat hűti a gazdaságot, ugyanis egy bizonyos 750 milliárd forintos megszorítást rótt fel a kormánynak a magyar megszorítások történelmének bajnoka. Úgy tűnik, az ellenzéki politikus már egy interjún belül is önellentmondásba keveredik.

Bokros a Klubrádiónak adott interjúban így nyilatkozott: „ Nehezen érthető, hogy miközben Bokros a gazdaság hűtését szorgalmazta, kritikát fogalmazott meg azért, mert a kormányzat hűti a gazdaságot, ugyanis egy bizonyos 750 milliárd forintos megszorítást rótt fel a kormánynak a magyar megszorítások történelmének bajnoka. Úgy tűnik, az ellenzéki politikus már egy interjún belül is önellentmondásba keveredik.

A politikus alapvetően azt kritizálta, hogy a magát konzervatívnak beállító Bokros az MDF képviselőjeként jutott az EP-be, de az utódpárt, a JESZ tagjai (a volt jelölő szervezete) elől bujkál, pedig

ötvenen mentek utána Brüsszelbe, de így sem sikerült érdemi kapcsolatba kerülni vele.

Bajkó-Sokoray a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 alelnökeként még 2014-ben fogalmazta meg csalódottságát amiatt, hogy 

Mint akkor írták: „Az U21 éppen két évvel ezelőtt fordult a Corvinus Egyetemhez, hogy vizsgálják meg a Bokros plágiumgyanús doktoriját. Azóta néma csend. 

 A Corvinus Egyetem 2 éves hallgatása azért is különös Bokros doktorija ügyében, mert eddig minden felsőoktatási intézmény azonnal vizsgálatot rendelt el, ha bármely volt hallgatója ügyében plágium gyanú merült fel.

Bokros Lajos még parlamenti képviselőként tett olyan hivatalos nyilatkozatot, mely szerint a Panamai Állami Egyetemre járt egy évet és az ott tanultak alapján írta meg doktoriját.

Mint kiderült a volt pénzügyminiszter spanyol nyelvtudását fejleszteni ment ki Panamába. Ehhez képest igencsak különös, hogy Bokros doktorijában több tucat vaskos spanyol nyelvű szakirodalom került feltüntetésre, amelynek elolvasása egyetlen év alatt még a spanyol anyanyelvűeknek is szinte lehetetlen, nem pedig egy olyan embernek, aki épp csak ismerkedik a nyelvvel.”

Bajkó-Sokoray az ATV-ben korábban úgy nyilatkozott, hogy Bokrosnak nagyon sok takargatnivalója van.

 „Ő azt állítja, hogy a panamai egyetemre járt mint hallgató, és ezt cáfolni tudjuk több forrásból is. Többek között a Panamai Egyetem rektora küldött igazoló levelet, amiben igazolja, hogy Bokros sosem volt a Panamai Egyetem hallgatója. Illetve egy útitársa is jelentezett, Somfai Gábor, aki elmondta, hogy ők Panamában nem az egyetemre jártak, hanem nyelvet tanultak egy éven keresztül.” A politikus sérelmezte, hogy Bokros a magyar országgyűlés falai között olyat mer mondani, hogy ott a doktorijához tanulmányokat folytatott, pedig ez nem igaz. 

Ráadásul Bajkó-Sokoray – aki ma az ellenzék jelöltje Budafok-Tétény 2. választókerületében – szerint

Bokros tagja volt az MSZP-nek, de ezt letagadta.

Nem tudunk róla, hogy a Corvinus Egyetem Bokros esetében is elvégezte volna a szükséges vizsgálatokat.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. február 06. 13:10
"...Semjén Zsolt és Lasztovicza Jenő fiának ügyére emlékezni" - aki ezt elmondta vagy leírta, az nem tudni jól magyar! Amúgy meg ez a bokros csak egy palacsintába tekert darab fekália, semmi más. Valóban egy ócska szélhámos csirkefogó. Az is hülye, aki egy ilyen trógernek bármi hitelt ad, bármilyen értelemben.
Járványfigyelő
2022. január 30. 16:12
"Közgazdaságtant tanult a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen népgazdaság tervezése szakon." :-)) "Egy évet hallgatott nyelvészetet, irodalmat, gazdaságtörténetet és gazdaságpolitikát a panamai Állami Egyetemen." Zenét nem tanult véletlenül? :-))) " 1980-ban közgazdasági doktori értekezését védte meg az országos légvédelmi parancsnokság pénzügyi tisztjeként," :-))))) "1980 és 1986 közt a Pénzügyminisztériumhoz tartozó Pénzügykutató Intézetben dolgozott." "1987 és 1989 között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági főosztályvezető-helyettese" " 1990 és 1995 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke, ezzel párhuzamosan 1990 és 1991 között az Állami Vagyonügynökség vezetője, majd 1991 és 1995 között a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója volt. " Abszolúte összeférhető elvtárs... :-))))) Hát ennyi kedves fiatalok, akik nem ismertétek ezt a gazembert.
A ráció prófétája
2022. január 30. 16:11
Mondjatok bármit, én szeretem Lajost. Neki köszönhetjük az első Fidesz kormányt, és Tarlós újraválasztását.
nemecsekerno_007
2022. január 30. 16:11
Egy nemzeti vagyon szétlopását segítő ügynök karrierje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!