Pezsgővel edz a Bocuse d'Orra a magyar csapat

2016. április 28. 14:37

A Széll Tamás vezette magyar Bocuse d'Or-csapat ellátogatott a Törley budafoki pezsgőpincészetébe, hogy ott Koczuba Róbert pezsgőmester elmesélje nekik, hogyan készülnek a cég termékei. A Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik, csak magyar borokat szolgálnak majd fel.

2016. április 28. 14:37

A Bocuse d’Or szakácsverseny több mint két évtizedes múltra tekint vissza, a versenysorozatban több mint ötven ország vesz részt. Széll Tamás séf, commis-ja, Szabó Kevin és segítői, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes nyerték a Bocuse d’Or február 18-ai magyar döntőjét, ahol hat induló csapat közül bizonyultak a legjobbnak, így ők képviselik a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsverseny európai döntőjén.

Május 10-11-én Budapest lesz a házigazdája ennek a döntőnek. Ezen a két napon Magyarország és a magyar, illetve az európai gasztronómia áll majd a világ figyelmének középpontjában, ahol húsz európai nemzet legjobbjai között dől majd el, hogy melyik tizenegy ország séfje jut el Lyonba, a 2017-es világdöntőre.

A Törley Pezsgőpincészet lapunknak küldött sajtóközleményében azt írják: számukra már az alapító, Törley József idejében is kiemelten fontos terület volt a gasztronómia és ez ma sincs másképp, ezért is lett tagja és ezüst fokozatú támogatója a cég a Magyar Bocuse d’Or Akadémiának. Így minden commis egyedi, névre szóló 3 literes Törley Casino Sec pezsgőt kapott a magyar döntő után a budafoki pezsgőpincészettől.

„A magyar csapat hónapok óta készül a versenyre, de nagy örömünkre mégis időt tudtak szakítani arra, hogy ellátogassanak a Törley Pezsgőpincészetbe, ahol Kovács György ügyvezető igazgató és Koczuba Róbert pezsgőmester vezetésével megismerkedhettek a nagy múltú pincészet múltjával és jelenével, a pezsgőkészítés fortélyaival és megkóstolhatták többek között az idei Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen ezüstéremmel díjazott, tradicionális eljárással készített 2012-es évjáratú Törley Chardonnay Brut Nature és Törley Chardonnay Brut pezsgőit” – áll a közleményben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!