Az Uber már helikopterrel is szállít utasokat

2016. január 18. 09:02

Miközben nálunk az elégedetlen taxisok blokád alá vették Budapest egyik legfontosabb csomópontját, tőlünk nyugatabbra az Uber már helikopteres légitaxizást tesztel.

2016. január 18. 09:02
Jon Fingas

A taxizás megreformálása világszerte kiverte az öreg motoros emberszállító kisiparosoknál és cégeknél a biztosítékot. Az ötlet, hogy okostelefonnal kössük össze a személyszállítás keresletét a kínálatával mindent visz, bármit is akarnak az analóg világ nagyjai és a mögöttük álló régi vágású emberszállító cégek. Jelzi ezt az is, a taxizási szokások megváltoztak az Uber és társai megjelenésével már 1 év alatt is gyökeresen. Most új vizekre eveznek, mert a légi uberezésbe kóstolnak bele, ugyanis helikopteres szolgáltatást is nyújtanak nemsokára. Ez nem a távoli jövő, mint az önvezető autó, hanem szerződést is kötöttek az Airbus repülőgépgyártóval már. Így néhány héten belül indul is a tesztüzem már az USA-ban.

 

Nem kell ezen annyira csodálkozni, mert a CES 2016-on már beígérték ezt a luxus újtaxizási formátumot (uberchopperes napot tartottak, 30.000 HUF-ért lehetett tesztelni a szolgáltatást Las Vegas-ban) a felső 10.000-nek. Mellékesen Mumbaiban már 20.000 HUF-ért voltak éles akcióik is, hogyan működik majd az új szolgáltatásuk a dolgos hétköznapokban. Amúgy az ilyen légitaxizásra nagy az igény, a világ fővárosaiban gyorsan befuthat a vállalkozás, csak a megfelelő légihatósági engedélyeket kell megszerezni. Másrészt nem igazán van ezen a légi uberes piacon ellenfelük jelenleg, borítékolható tehát a siker. Ismerve a magyar viszonyokat itt is meg fogják vetni a lábukat a légitaxival.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. január 22. 19:43
Fingas?
bumburi
2016. január 22. 19:30
Fingás János :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!