Elfogytak a pincérek a Balaton környékéről

2015. július 06. 09:36

Külföldre mennek a vendéglátásban dolgozók, egyre kevesebben mennek a Balatonra dolgozni nyáron. A hvg.hu videóriportja.

2015. július 06. 09:36

Egyre kevesebben érkeznek szezonális munkára a Balatonon. Jobban fizetnek külföldön, kevesen hagyják ott az éves munkájukat a szezonálisért.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 09. 19:33
A vendéglátásban a Balaton parton nem igen akad tisztességes munkáltató. A foglalkoztatás maximum szürke, s a munkáltatók igen sok esetben egyszerűen átverik, becsapják az alkalmazottaikat. De még ha nem így lenne, akkor sem lehet szezonális munkából megélni. Arra pedig még munkanélküli járadék sem jár, így a télen felkopik a dolgozó álla.
Akitlosz
2015. július 09. 19:32
"(Az senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg megfizesse a balatoni idénymunkát?)." Ez egy munkáltatónak soha nem jut az eszébe.
néhai Ch.Pilot
2015. július 09. 19:32
A H(éber) V(iláhatalmi) G(árda) folyóirtata kárörvendezik azon, hogy elmentek a pincérek külföldre, mert ott többet fizetnek. Ugyanazok teszik ezt, akik az EU-csatlakozásról szóló népszavazás kampányában megtiltották, hogy a csatlakozás negatívumairól beszélni lehessen. Akik ránk erőltették a csatlakozást tudván tudva, hogy ötöd-, tizedannyi bérekkel micsoda sokk lesz a világpiaci árakat megfizetni, nem szabadna csatlakozni, mert csakis ez lehet a vége. Nilyván úgy gondolják, hogy Auschwitz-ért állnak jogos bosszút.
yanoo
2015. július 09. 19:32
A kalandvágy az, amikor itthon marad valaki és itt dolgozik. Abban mi a kihívás, ha megfizetnek és meg tudsz élni belőle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!