Van, aki szerint a hárslevelűs lecsó lesz a trend

2015. június 11. 20:33

Rizzsel vagy tojással? Szalonnával vagy zsírral? Kolbász mehet bele? A Drunken Kitchen Mádon főzött lecsót, és ezekben a kérdésekben nincs egyértelmű állásfoglalásuk, abban azonban igen, hogy hárslevelű kell bele. Hogy miért, azt különösen nem indokolják, így receptet sem közölnek, a videóban talán egy decit, ha öntenek a hatalmas bográcsba.

2015. június 11. 20:33

A blog stábja egyébként péntek reggel a Lánchíd pesti hídfőjénél közösségi reggelit tart francia reggeli tematikával: lesz quiche, crémant, gyöngyözőbor, és csomó más is.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. június 12. 22:33
Abban talán egyetérthetünk, hogy a lecsót nem főzik ,hanem alkotják. A lecsőkészítés egy szakrális folyamat. Aki ismeri Simonnffy András Óriáslecsó című novellásját, az tudja miről beszélek. Lecsóba étolajat? Az már felér egy merénylettel. Akkor már inkább kocsikenőcsöt, fókazsírt. És, mi az , hogy hosszába vágjuk a paprikát amikor karikába kell. Ti belevágjátok a csumáját is? Ugyan már, akkor én itt hagyom abba az egészet. A lecsóhoz füstölt szalonna az alap, a hagymát ,paprikát csak karikára vágva,egy bogyiszló nélkülöhhetetlen. Esetleg egy kis Erős Pista. Cserkészkolbászról még beszélhetünk, de virslit azt soha. Tarhonyát a lecsóba? Hát,ki hallott már ilyet? Hát ezért szép ez a műfaj.
Vadjoe
2015. június 12. 10:08
1. Tojással 2. Kolbásszal (mértékkel) 3. Hárslevelű WTF?
C.Dömötör
2015. június 12. 01:19
Nem, ha komolyra fordítjuk a szót. Egy pohár bor is érződik, egy ilyen bográcsnyi mennyiségben is. Az egy liter bor a szarvaspörköltnél teljesen rendben van, ha kelőképen redukáljuk. Ha borral főzünk akkor fontos, hogy addig pároljuk, amíg gyakorlatilag nincs folyadék az edényben, csak a (kellemes) íz marad. Ezért mindig a kezdetnél használjuk, nem pedig a főzés közben. Akkor az ellenkezője történik.
potyka
2015. június 12. 01:19
Ekkora mennyiséghez ennyi bort még tejlevesbe is tehetsz! :DDDD Mondjuk minek? :DDDDD pl szarvaspörinél ahány liter az adag, annyi deci bort. (10 liter -> 1 liter bor.) :DDDDD Képzeld ha még iszákos lennék? :DDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!