Meghalt egy jégszörfös a Balatonon

2015. január 05. 07:41

A 62 éves férfi Örvényesnél jégszörfözött a vékony jégen, holttestét 200-250 méterre a parttól, egy madarak által kifürdött lékben találták meg a vízimentők. Tar Mihály szóvivő újra felhívta a figyelmet arra, hogy a balatoni jég sportolásra alkalmatlan.

2015. január 05. 07:41

Meghalt egy jégszörfös a Balatonon vasárnap Örvényesnél - közölte az MTI-vel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője. Tar Mihály tájékoztatása szerint a 62 éves férfi a mindössze 4-5 centiméteres jégen jégszörfözött az örvényesi szabadstrand előtti területen, majd eltűnt. Holttestét a riasztást követően nem sokkal megtalálták, ám speciális eszközök nélkül nem tudták megközelíteni. A VMSZ munkatársai egy felfújható mentőplatform használatával érték el a parttól 200-250 méterre levő holttestet, majd a partra vitték, ahol átadták a hatóságoknak. 

A VMSZ közleményében emlékeztet, hogy a jég sportolásra alkalmatlan, a változó időjárás nyomán vastagsága és felülete is egyenetlen. Sok helyen vannak a madarak által kifürdött lékek, melyek fölött pár milliméteres jéghártya lehet. A 62 éves férfi holttestét is egy ilyen nagyobb lékben találták meg az őt kereső kutatócsoport tagjai – teszik hozzá.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saceur
2015. január 05. 14:21
62 évesen feltételezem, hogy nem először ment jégre, az ilyesmit az ember fiatalon kezdi. Ha ennek ellenére ilyen buta volt, akkor így járt.
tunde04
2015. január 05. 13:08
Aki nem tud úszni, az ne másszon fára, mert elüti a villamos! Nagyon sajnálom az áldozatot és a családját, de könyörgöm: napok óta azt kiabálják mindenhol, h vékony a jég, életveszélyes! 62 évesen ezt nem lehet megérteni és plusz fokban szörfözni kell a jégen? Mi a fenére gondolhatott amikor kiment szörfözni? Arra, h fenékig be van fagyva a tó?
ellenforradalmár
2015. január 05. 13:08
"Mi a fenére gondolhatott amikor kiment szörfözni?" Arra, hogy 3 éve nem volt szörfözésre (korcsolyázásra sem) alkalmas a tó. Sajnos ráfutott egy taposóaknára (madarak által kifürdött lék) és meghalt.
Horpadt Bölény
2015. január 05. 13:08
Erről is az Orbán tehet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!