Kemény vizsgálat indult a Tesla ellen: mégsem olyan megbízható az önvezető funkció?

2024. április 26. 21:18

Több mint egy tucat olyan baleset történt, amelyek során Tesla járművek ütköztek álló, vészhelyzeti járművekkel.

2024. április 26. 21:18

Nyitókép: Robin van Lonkhuijsen / ANP / AFP

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) vizsgálatot indított a Tesla több mint 2 millió járművét érintő decemberi visszahívására vonatkozóan, mely az Autopilot rendszer biztonsági frissítéseit célozza, aggályokat kiváltva a szoftverfrissítés utáni balesetek és előzetes teszteredmények fényében – közölte a Reuters

Az Autopilot rendszer közel hároméves vizsgálatát a hivatal korábban már lezárta, ennek során arra a következtetésre jutott, hogy a Tesla vezető bevonási rendszere nem volt megfelelő. A Tesla válaszként szoftverfrissítéseket adott ki, de ezeket nem tette a visszahívás részévé.

A mostani vizsgálat az Egyesült Államokban közlekedő Model Y, X, S, 3 és Cybertruck járműveket érinti, amelyeket 2012 és 2024 között gyártottak. 

A Tesla elismerte, hogy az Autopilot rendszerellenőrzései nem lehetnek elegendőek a vezetői visszaélések megakadályozására.

Az NHTSA korábban azonosított több mint egy tucat balesetet, amelyek során Tesla járművek ütköztek álló, vészhelyzeti járművekkel. Az ügynökség kifejezte aggodalmát az Autopilot nevével kapcsolatban, ami túlzott bizalmat válthat ki a vezetőkből. A Consumer Reports nonprofit szervezet kritizálta a Tesla visszahívását, állítva, hogy nem megfelelően kezeli a biztonsági aggályokat. Az NHTSA vezető tisztviselője szerint további intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy növeljék a járművezetők figyelmét az Autopilot használatakor.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. május 01. 13:15
Aki nem tud autót vezetni, az járjon busszal, vonattal.. vagy taxival (amit ember vezet..)
atti64
2024. április 27. 06:21
ÖNVEZETÖ AUTO CSAK AZ IDIOTÁKNAK KELL MENJETEK A PICSÁBA A SZAROTOKKAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Patika
2024. április 27. 04:42
A biztosító gondoskodott arról, nehogy feleslegessé váljon...
stormy
2024. április 27. 04:24
"A Tesla válaszként szoftverfrissítéseket adott ki, de ezeket nem tette a visszahívás részévé." de bazdmeg... online a kocsi internet kapcsolatán zajlanak az ilyen frissítések. nagyon ki akarják a bibsik csinálni muskot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!