Ó, mely sok hal…

2014. március 21. 18:39

Ha a miniszter még soká ötletel, a Balatonból hamarosan egy randa busatemető lehet.

2014. március 21. 18:39
Veress Jenő

„Máris megbukott a halászat nélküli halgazdálkodási modell a Balatonon, amit Fazekas Sándor harangozott be még tavaly decemberben - írja a nol.hu. Az agrárminiszter december közepén leállította és határozatlan időre felfüggesztette az "iparszerű" balatoni halászatot, kilátásba helyezve, hogy a halászati hasznosítás jogait a horgászszervezetek kapják meg. Arról nem sokat árult el, mit gondol: egy halgazdálkodási vállalat, mire való, ha nem gazdálkodhat hallal.

(Olyan ez, mintha Tarlós István elrendelné, hogy a buszok járjanak ugyan, de senkit ne vegyenek fel. És kilátásba helyezné, hogy a buszokat majd megkapják az utasok, és oldják meg ők...)

Meg aztán ott a busakérdés, ami igen aggasztó. Túl sok van belőle, horgászni nemigen lehet, némelyik akkora már mint egy borjú, és enni sem igen szoktuk. A Balaton legfőbb ellensége; gyérítése kiemelt állami közfeladat.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. január 02. 08:35
Miért telepítettétek be egyáltalán?
atila68
2016. augusztus 10. 18:11
Jenő! Ön reménytelenül hülye, mint Wárpád, Para, vagy Farkasházy.
Fahrenheit 451
2015. július 04. 21:56
"a halászati hasznosítás jogait a horgászszervezetek kapják meg." Áder ötlete, aki a legfőbb vízügyes pecás Magyarországon.
elfelejtette
2014. július 19. 19:29
Nagy tragédia, legfeljebb korrigálják a dolgot, és lehalásszák a túlszaporodott állományt. Ez legyen a legnagyobb hibájuk. Ez nem változtat azon, hogy faszszopó bolsik vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!