Így dekantál az idei év sommelier-bajnoka

2014. február 27. 08:44

A hétvégén zajlott a magyar sommelier-k bajnoksága, melyet Szik Mátyás nyert. Az Ihatóbb Magyarországért videójával mutatjuk meg, hogyan dekantál és szolgál fel bort az idei év legjobbja.

2014. február 27. 08:44

Mint azt a Mandiner is megírta, a vasárnapi sommelier-bajnokságon hét versenyző mérte össze tudását: szőlészeti-borászati tudásból, dekantálásból, borlapok hibáinak javításából, pezsgők felszolgálásából vizsgáztak. A Prime Steak and Wine étterem sommelier-je, Szik Mátyás lett a legjobb. A győztessel az Ihatóbb Magyarország interjút is készített, amiben kiderül, mi foglalkoztatta őt a vetélkedés alatt.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2014. március 04. 18:26
Nekem még nem dekantáltak bort, de úgy gondolom, a dekantálás után pihentetni, szellőztetni kellett volna a bort, nem pedig egyből kitölteni pohárba. Ez így inkább csak pancsolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!