Kovács Antal megmutatja, hogyan kell pezsgőzni

2013. december 30. 15:10

Milyen pohárból fogyasszuk, hogyan nyissuk a pezsgőt, és mik a pezsgős tévhitek? Kovács Antal sommelier videójában mindent elárul a pezsgőzés titkairól. Kezdje azzal, hogy kidobja pezsgős kelyhét vagy flőtéjét, és vesz helyette egy rendes borospoharat.

2013. december 30. 15:10

Ahhoz, hogy egy pezsgőt élvezni lehessen, nem pezsgős kehelyben és nem is a magasfalú flőtében kell felszolgálni. Kovács Antal inkább egy Champagne-poharat vagy egy burgundi vörösboros poharat ajánl hozzá. A sommelier ezen túl eloszlat pár tévhitet is a pezsgővel kapcsolatban: az italt kiskanállal kevergetni hülyeség, jéghidegre hűteni pedig értelmetlen, hiszen úgy nem jön ki teljesen az íze. Persze ha nincs íze, hűtsük le nyugodtan, de egyébként az »amennyi az alkoholja, annyi Celsius-fokon fogyasszuk« módszert javasolja Kovács Antal, aki a videóban azt is megmutatta, hogy bontsuk fel a palackot.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:25
Sommelier - http://hu.wikipedia.org/wiki/Sommelier
David Karúszó
2014. január 28. 07:06
Én csak azt tudom hozzátenni, amit Hofi mondott: "Nem nézni kell, hanem nyelni!" Volt apósom attól ment a falnak, hogy mindent bögréből ittam! Utólag bevallom, állatira élveztem a vergődését!!! 8-)))
müller
2014. január 01. 06:41
Kár hogy jó húsz éve még nem voltak internetes oktatóvideók, akkor talán jóapám sem lőtte volna szét a csillárt az ebédlőben 1990 szilveszterén :D
gross
2013. december 31. 14:59
A sommelier egy magasabb szinten tud beszélni a borról - de a Michelin-csillagos szint alatt szerintem nincs sok értelme. Egy komplex, különleges "étterem-élmény" teljességét szolgálja, ha valaki erre akarja költeni a pénzét. Olyan, mint mondjuk az ikebana - az a rendkívül emelt szint, amelyen a japánok űzik, minden hétköznapi kontextusban és emberi mérce alapján indokolatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!