Darvalics Virág lett az idei Anna-bál szépe

2013. július 22. 10:41

A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.

2013. július 22. 10:41

Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 nőt, akikből a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit. A bálkirálynő jutalma, a hagyományokhoz híven, az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott. Az Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap háromnegyed tizenegykor mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon, majd a tradícióknak megfelelően kocsikáztak a városba.

Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott. Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas (The Brain Prize) akadémikus a laudáció szerint több szállal is kötődik a városhoz, annak elkötelezett támogatója, néhány rendezvényének ihletője, a balatoni borok kiváló szakértője.

Idén az Anna-bál szépei mind első bálozók: mindhárman 18 évesek és egyetemre készülnek. Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe vasárnap a balatonfüredi Vitorlás étteremben az MTI-nek elmondta: a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul. Darvalics első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban vot 18 éves, a veszprémi Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint (a felvételi eredménye jövő héten derül ki) a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni - mondta az MTI-nek. A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban lett 18 éves.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. július 22. 15:07
Azt hittem, hogy Alföldire tippel.
Nick Holgerzson
2013. július 22. 14:45
Ez kemény ...... :))))
Nannyó
2013. július 22. 14:45
Vedd úgy, hogy erre a kommentre tőlem nem egy, hanem 10 pluszt kaptál. Nagyon megnevettettél :)))))))))
nyugalmazott tanár
2013. július 22. 14:19
Hogy került oda ez a budapesti Szóráth Sarah? Ráadásul harmadiknak? Romlik a felhozatal. Vagy megadják neki az első díjat, de genere, vagy hátraküldik a hatodik sorba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!