Európai Geoparkok Hete a Balaton-felvidéken is

2013. május 21. 10:09

Megkezdődött az európai Geoparkok Hete programsorozat, amelynek keretében a Balaton-felvidéken is számos rendezvény várja az érdeklődőket.

2013. május 21. 10:09

Az Európai Geoparkok Hete az Európai Geopark Hálózat (EGN) tagjainak május 18. és június 2. között megszervezett fesztiválja, amelynek segítségével a geoparkok szervezetei a földtani természetvédelem fontosságára és a földtani örökség jelentőségére igyekeznek felhívni a figyelmet – közölte a Bakony–Balaton Geopark irányító szervezte, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-vel szombaton. Az Európai Geopark Hálózat kezdeményezésére Európa 19 országában összesen 54 geopark tartja meg ezt a rendezvényt.

A Bakony–Balaton Geopark az idén már teljes jogú EGN-tagként csatlakozik az Európai Geoparkok Hetéhez. Az Európai Geopark Hálózat tagjai közül az idén a horvátországi Papuk Geoparkot látják vendégül szombaton és vasárnap a Levendula Házban; az esemény része a Balaton7 programsorozatnak is. A Papuk Geopark mintegy 200 kilométerre fekszik a Bakony–Balaton Geoparktól. A két nap során az ottani diákok által készített kisfilm, turisztikai információs anyagok és helyi termékek kóstolója ismerteti meg a látogatókat a Papuk Geoparkkal.

A programnak otthont adó Levendula Házban a Tihanyi-félsziget páratlan természeti örökségét bemutató kiállítás is megtekinthető. Pünkösdhétfőn a legnagyobb tanúhegyet, a Badacsonyt kereshetik fel geotúra-vezetővel az érdeklődők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!